Van Zandt har over lengre tid engasjert seg i konflikten i Ukraina. Nå gjør han det igjen på sin Twitter-konto, hvor han har 320.000 følgere. Denne gangen er det altså innsatsen til en ung brøtning som beveger den amerikanske musikk- og filmstjernen.

Sander Sørsveen (21) har bidratt som frivillig ambulansearbeider i Ukraina dette året. Den innsatsen har ikke gått upåaktet, og brøtningen har flere ganger blitt omtalt. Ringsaker Blad skrev om innsatsen til Sander tidlig, og siden har blant andre VG, NRK og TV 2 omtalt brøtningen.

Les også

Sander (21) berger mennesker mens krigen raser rundt ham – nå frykter han å måtte gi det opp

Det er et av de nyeste videoklippene av Sander, fra TV 2, som har engasjert Little Steven. På klippet blir Sander omfavnet av en liten jente ved ankomst i byen Kherson, som nylig ble gjenerobret av ukrainske styrker.

«We salute you Sander Sørsveen Trelvik», skriver musikeren i sin retweet.

Van Zandt har også retweetet en annen Twitter-post om brøtningen, hvor det opplyses at Sørsveen er på sin fjerde runde som frivillig ambulansearbeider, med 0 kroner i lønn.

– Ble veldig overrasket

Sørsveen sjøl synes det er stas.

– Det klippet er delt mye alle steder. Jeg hørte nå om Little Steven, og ble veldig overrasket, sier 21-åringen, som innrømmer at han ikke kjente så mye til Little Steven fra før.

– Uansett er det bra med oppmerksomhet. Det gir penger til mer arbeid som vi driver frivillig, og det er det behov for. Det kommer inn mer penger på Spleis nå, enn det gjorde tidligere. Det er bra, for den siste turen kostet meg en del penger, fortsetter Sørsveen.

Brøtningen har planer om å dra tilbake til Ukraina i januar. Samtidig har han også fått et jobbtilbud fra Normeca, som er en organisasjon som er til stede i flere kriserammede land.

– De hadde lagt merke til meg etter reportasjen på TV 2. Jeg må vurdere litt hva jeg skal gjøre. Det kan da bli arbeid i Kirgisistan eller Pakistan i seks måneder neste år, forteller brøtningen.

Sørsveen forteller at det ikke bare er positive tilbakemeldinger som kommer til han.

– Jeg får en del teite tilbakemeldinger også. De mener at jeg er med bare for å posere og være i media. Det er ikke derfor jeg er der. Samtidig så kan jeg ikke bry meg om det. Jeg har selv sett hvor viktig det har vært for folk at vi kan hjelpe til med litt av det vi har, sier brøtningen.