Torsdag ettermiddag åpner det nye tilbudet i Moelv. BUA leier lokaler av kommunen i den gamle yrkesskolen ved Mjøsvegen. Ungdomsskolen, barnehagen og barneskolen er nærmeste nabo.

BUA sørger for at sports- og friluftsutstyr blir mer tilgjengelig for flere. Målgruppa er i utgangspunktet barn- og unge, men også voksne kan låne gratis utstyr etter behov. Hovedmålet til BUA er å bidra til inkludering, bedre folkehelse og redusert forbruk.

Organisasjonen har avdelinger over hele Norge, og tilbudet har eksistert i Brumunddal i flere år. I mars flyttet avdelingen inn i nye lokaler i Parketten. Nå står altså Moelv for tur. Bak tilbudet står Frivilligsentralen med daglig leder Torunn Samuelsen i spissen.

Åtte frivillige

De siste ukene har Samuelsen og kollegene hennes jobbet på spreng for å få alt klart til torsdagens åpning, der blant andre ordfører Anita Ihle Steen er en av gjestene. Snora klippes klokken 16.30.

Så blir det servering av kaffe og kaker, og deretter er det klart for det aller viktigste, nemlig utlån av utstyr.

– Vi håper mange møter opp, sier Samuelsen, som altså er daglig leder i Moelv Frivilligsentral.

Foreningen står som eier av BUA Moelv, men tilbudet skal i hovedsak driftes av frivillige.

– Jeg er ansatt ved frivilligsentralen og må bruke det meste av tiden min der. Nå har vi fått på plass åtte frivillige, og de aller fleste har meldt seg sjøl, sier Samuelsen fornøyd.

Ville gjøre en innsats

Turid Nielsen var den første som meldte seg. Deretter fulgte Liv Ofstad etter. De to venninnene viser fram litt av det som skal lånes ut i vinter. Mye handler selvsagt om ski og skiutstyr. Dermed bør leietakerne være i de beste hender. Nielsen og Ofstad vet nemlig mer om ski og utstyr enn de aller fleste. Kvinnene har tilbakelagt tusenvis av mil og kan begge skilte med 30 starter i Birkebeinerrennet. Nielsen kan i tillegg slå i bordet med flere klasseseire i Birken.

– Vi håper vi kan glede andre med vår erfaring, sier kvinnene.

– Hvorfor sa dere ja til å stille opp for BUA Moelv?

– Vi hadde lyst til å gjøre en innsats for frivilligheten, og samtidig bidra til noe som kan skape glede for barn og unge. Å jobbe som frivillig er dessuten sosialt.

Frikar og løsarbeider

Samuelsen er veldig glad for at Nielsen og Ofstad er blitt en del av laget.

– Deres kunnskap vil være et stort pluss, kommenterer hun.

Også Helge Stikbakke fra Gaupen har meldt seg som frivillig.

– Nå er jeg frikar og løsarbeider, det vil si at jeg har blitt pensjonist. Jeg synes det er positivt å bidra i frivilligheten og ser fram til å gjøre en innsats, sier han.

Tirsdag denne uken hadde han dataopplæring sammen med andre frivillige. Det må til med tanke på at alt som lånes ut registreres digitalt. Da RB la turen innom, var Stikbakke i full gang foran PC-en. Ved siden av seg hadde han Goro Brita Aardal Hagen.

– Dette går bra, uttalte Moelv-kvinnen og hamret løs på tastene.