Gå til sidens hovedinnhold

Sentrumsløp fikk fart på Brumunddølene

Artikkelen er over 2 år gammel

Hele 149 deltagere trosset pøsende regnvær og stilte til start i Brumunddalsløpet under årets Dala mart’n. –

Vi ønsker å motivere vanlige folk fra Brumunddal til å komme ut og være med og løpe, forteller Irene Tollefsrud på Fønix treningssenter.

Alle som vil kan delta på Brumunddalsløpet fra de er 12 år og oppover.

- I år var det til sammen 149 deltakere, noe vi er strålende fornøyde med i dette været her. Hadde det vært sol hadde nok flere blitt med, mener Tollefsrud.

Suksess

Det er arrangert et liknende løp tidligere. I 2015 ble det som da het Fønixløpet en stor suksess med over 200 deltagere.

Årets løp ble arrangert på samme måte, men har altså byttet navn til Brumunddalsløpet. Løypa går i sentrum og langs elvepromenaden, og deltagerne kan velge om de vil løpe 5 eller 10 kilometer, med eller uten tidtaking.

- Jeg håper at vi kan få til dette løpet som en tradisjon, noe som skjer hvert år. Da tror jeg at det blir lettere å trekke mennesker hit. Samtidig er det en fin måte å vise fram byen på, sier Tollefsrud.

Ønsker å motivere                                                                                                                                                             - - Interessen rundt årets løp har vært veldig god. Det var en del av årets deltakere som huska løpet fra 2015 og det synes vi er veldig moro. Det tyder på at vi hvert fall har gjort noe riktig, sier Tollesfsrud med et smil.

Hun forteller at hovedmålet for Brumunddalsløpet er å motivere vanlige folk fra Brumunddal til å komme ut og være med og løpe.

- Det handler ikke om tid eller om å vinne, men om å sette seg selv noen mål, og bare være med på en aktivitet og finne en mestringsfølelse i det, forteller hun.

Selv om årets deltagere i hovedsak var folk som løper mye til vanlig, oppfordrer hun også andre til å delta neste år.

-Utrolig deilig

Henning Mortensen fra Brumunddal, som til vanlig løper for Lillehammer IF, stakk av med seieren i klassen 5 km for menn med tiden 16.55. Han var fornøyd med egen prestasjon etter løpet.

- Dette var den tredje konkurransen min på fem dager, så jeg hadde litt stive bein. Så det at jeg klarte å vinne, var utrolig deilig. Det frister med gjentagelse, sier han. Mortensen roser arrangørene av Brumunddalsløpet, og forteller at han synes merkinga av løypa var svært god.

- At det blir arrangert et slikt løp i Brumunddal synes jeg er kjempegøy. Jeg var med på Fønixløpet i 2015, men da løp jeg ti kilometer og kom på niende plass, forteller han.

Petter Johansen fra Lillehammer IF vant klassen 10 kilometer for menn, med tiden 35.13, mens i kvinneklassen stakk Ida Gjermundshaug Pedersen av med seieren med tiden 36.53.