Gå til sidens hovedinnhold

Lover fin utsikt og blodsmak i kjeften: - En kan se nesten hele Ringsaker

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag er det klart for historiens åttende Lundehøgda opp. Nytt av året er muligheten for å stille stafettlag.

- Stafettlagene kan stille med så mange deltagere de vil. Da kan alle være med, ivrer pådriver trener og løpsansvarlig Bjørn Robstad i Moelven IL.

Han utfordrer fotballag, handelsstand, bedrifter, lag og foreninger til å bli med i år. For nå som det er mulig å stille stafettlag, kan alle være med.

Fellesstart

- Løypa er 6,6 km lang og kan friste med 461 flotte høydemeter, fortsetter Robstad.

Det er som tidligere fellesstart i Moelv sentrum for tøffingene som tør å løpe på tid. I fjor var de rundt 90 stykker. Blant årets tøffeste på fellesstarten er et dusin unge skiløpere fra Moelven IL. Trimklassa starter når de sjøl vil.

Stadig brattere

Løypa følger Moelvmarkas venners stinett nordover, krysser Ringsvegen og fortsetter langs en stadig brattere traktorveg til mål på toppen. Slitet premieres med blodsmak i kjeften og luftig utsikten fra toppen. Utsikten mot Mjøsa og sørover i kulturlandskapet, er henimot legendarisk.

- En kan se nesten hele Ringsaker, ivrer Robstad.

Åttende gang

Lundehøgda opp arrangeres for 8. gang. I fjor tok Per-Christian Lysaker Torgersrud sin femte seier av sju mulige. Torgersrud brukte 31 minutter. Marte Kristine Sveen brukte 37 minutter og var første kvinne på toppen i fjor.