Nå har Thomas Lehne Olsen fått straffen etter «jævla dommerfaen»

Artikkelen er over 1 år gammel

Må stå over mot Start. LSK vurderer å anke.

DEL

(Romerikes Blad) – Vi vil bruke litt tid på å ta stilling til om vi ønske rå anke eller ikke. Det er det jeg ønsker å si for øyeblikket, sier sportssjef Simon Mefsin til rb.no.

Thomas Lehne Olsen har fått én kamps karantene etter utbruddet mot dommeren i pausen mellom LSK og Vålerenga. Det er tre dagers ankefrist. RB har vært i kontakt med Lehne Olsen etter at dommen falt:

– Det får du ta med ledelsen. Jeg ønsker bare å bli ferdig med den saken. Jeg sa noe veldig dumt,. Det var det som skapte hele saken, sier Lehne Olsen som også la seg langflat i etterkant.

Les flere reaksjoner her:

Slik lyder pressemdlingen fra NFF:

«Disiplinærutvalget har ilagt Thomas Lehne Olsen én kamps karantene for upassende uttalelser til media.

Disiplinærutvalget mener Thomas Lehne Olsens uttalelser i pauseintervjuet i kampen mellom Lillestrøm SK og Vålerenga Fotball 2. september 2018 er uakseptable.

Disiplinærutvalget skriver i sin beslutning at «Det er på det rene at uttalelsen rammes av begrepet «upassende uttalelser til media» i NFFs reaksjonsreglement.»

I henhold til Retningslinjer for disiplinærsaker 2018 skal en spiller normalt ilegges to kampers karantene for gjentatt eller grov munnbruk mot dommer. Det har vært utgangspunktet for disiplinærutvalgets vurdering selv om uttalelsene ikke ble fremsatt direkte til dommer.

I straffeutmålingen har utvalget lagt vekt på at Lehne Olsen ved tidligste anledning beklaget sine uttalelser uoppfordret. De anser det også som formildende at intervjuerens oppfølging til en viss grad kan ha fremprovosert spillerens uttalelser, selv om det ikke fritar Lehne Olsen for ansvar for sine uttalelser.

Disiplinærutvalget finner etter en helhetsvurdering at påtalenemndas innstilling til karantene på én obligatorisk kamp for klubbens førstelag vil være en passende reaksjon. 

Beslutningen kan ankes til ankeutvalget og er således ennå ikke rettskraftig.»

Artikkeltags