Gå til sidens hovedinnhold

Lunna inngår samarbeid med gigant

Lunna AS er en ledende aktør innen industriprodukter i Innlandet og har avdelinger i Brumunddal, Hamar og Elverum. Nå har selskapet innledet samarbeid med verdens største produsent av kule-og rullelager, SKF Norge.

Budskapet kommer frem i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Lunna AS har som klar strategi å utvikle og bearbeide industrikunder. Lunna har som et av sine satsningsområder transmisjoner, og vil sammen med SKF tilby kompetanse innen dette feltet.

SKF Norge er en del av SKF konsernet som altså er verdens største produsent av kule-og rullelager. I tillegg har SKF et omfattende sortiment innen Power Transmission og tetninger.

SKF konsernet satser på sterk tilstedeværelse i Norge, og har i dag bransjeledende miljø innen roterende utstyr. Alt fra et utvalg innen rullningslager, til tilstandsovervåking, service og applikasjonstjenester.

- Sammen med våre forhandlere, er målsettingen økt oppetid på roterende utstyr hos Norske industrikunder, skriver selskapet i pressemeldingen.

Lunna AS ble etablert av ekteparet Ingrid og Morten Lunna hjemme i Furnesåsen i 2002. De siste årene har bedriften holdt til i Ringsakervegen 19 i Brumunddal. I tillegg har altså selskapet avdelinger i Hamar og Elverum. I 2019 omsatte Lunna AS for nesten 80 millioner kroner. SKF Norge omsatte for over 200 millioner kroner.