Veldres kvinnelag rundet av sesongen med to kamper på to dager.

Lørdag tok veldringene først turen til Solør for å måle krefter med Grue/Vaaler. Der hadde rødtrøyene som ofte denne sesongen få problemer, og vant lekende lett 35–24.

Søndag kronet de en imponerende sesong med å slå Ottestad med 18 mål.

Ungjenta Eva Grøneng Ødegården satte inn dusinet for vertene, mens Ingrid Væringstad klemte lærkula inn ti ganger bak gjestenes burvokter.

– Skal rykke opp neste sesong

Grøneng Ødegården er lagets toppscorer i debutsesongen, og ungjenta gleder seg allerede til fortsettelsen.

– Dette har vært en utrolig artig sesong, og det har samtlige kamper egentlig vært. Jeg ser for meg at jeg fortsetter her, og gleder meg veldig til det, sier en smilende toppscorer, og legger til:

– Nå håper jeg og tror at alle jentene fortsetter, for neste sesong skal vi rykke opp.

For før denne sesongen valgte Veldre å trekke førstelaget i 3. divisjon. Dermed ble plutselig andrelaget i 4. divisjon førstelaget, uten mulighet til å rykke opp denne sesongen.

– Mange av jentene som kom opp på damelaget følte nok at tredjedivisjon var litt skummelt, så vi valgte derfor å spille i fjerdedivisjon, men nå tror jeg ikke dette laget ville hatt noen problemer i tredjedivisjon. Vi ønsker hele tiden flere spillere, så alle som vil være med å spille her, er hjertelig velkomne til å bli med, sier Arild Halvorsen, som er nestleder i Veldre.

– Håper alle fortsetter

Øyvind Buraas har med stor suksess ledet damelaget til Veldre denne sesongen.

Etter alle solemerker ender det med en tredjeplass for rødtrøyene. I skrivende stund er de på andreplass bak suverene Otta/Vågå, men Kongsvinger har en kamp mindre spilt enn Veldre, og er poenget bak brumunddølene.

Veldre-treneren håper og tror at de fleste blir å finne på parketten i rødt også kommende sesong.

– Vi er veldig godt fornøyde, og Otta/Vågå har vært i en egen liga. Kongsvinger tapte vi den første kampen mot, og slo dem i den andre. Så vi kan se tilbake på en veldig god sesong. Håpet nå er at de aller fleste fortsetter kommende sesong, for da må målet være å rykke opp, sier Buraas etter årets siste kamp.

Kamprapport

Seriekamp 4. divisjon

Brumunddalshallen

Veldre - Ottestad 36-18 (15-12)

Veldre: Eline Flatøy Jensen, Ingeborg Engh Myhre - Kaja Buraas 2, Marianne Ellingsen 2, Lise Cathrine Byenstuen 3, Mette Nybakken, Ragni Solberg, Tina Martinsen 4, Eva Grøneng Ødegården 12, Elise Margrethe Wilhelmsen 2, Ten Cecilie Hang 1 , Ingrid Vøringstad 10, Astrid Garcia de Presno

Utvisninger: Veldre 1x2 min

Ottestad: 3x2 min

Dommere: Rune Verven Kristoffersen og Syver Haug