(GD): «Det er med tungt hjerte vi dessverre ser oss nødt til å avlyse turneen med forestillingen 'Få bomme en' som har stått for døren. Dette skyldes uforutsette helsemessige årsaker. Kjøpte e-billetter vil automatisk bli refundert. Har du kjøpt billett i billettluka, må du oppsøke utsalgsstedet for refusjon», står det i meldingen som Teater Innlandet har lagt ut på sin nettside.

– Kan ikke gi detaljer

Blant annet skulle stykket etter planen spilles i Moelv kulturhus 24. september. Dette blir det altså ikke noe av.

– Er det snakk om alvorlige «helsemessige årsaker», som sykdom eller skade hos en eller flere av skuespillerne, teatersjef Thorleif Linhave Bamle?

– Jeg kan ikke gå inn på dette fordi jeg selvsagt ikke har lov til å gi detaljer når det kommer til helse. Uansett er det ingen grunnlag for spekulasjoner. Det eneste jeg kan gå ut med, er at det som har skjedd gjør det umulig for oss å legge ut på og gjennomføre den planlagte turneen.

– Kjempesurt

– For bare et par år siden måtte dere også avlyse da dere skulle ut på vegen med en musikkteateroppsetning basert på sangene til «Hellbillies». Da skyldtes det koronapandemien og etter hvert den omfattende streiken i teater- og scenekunst-bransjen. Hva innebærer det for Teater Innlandet å ikke få gjennomført en stor og planlagt turné?

– Å avlyse er selvsagt noe vi ønsker å unngå. Det er kjempesurt for alle involverte. Dessuten er vi er jo i stor grad et turnéteater for hele Innlandet, og da gjør det vondt å ikke kunne gi publikum i bygd og by rundt om i fylket, det tilbudet vi hadde planlagt.

– Er det mulig at «Få bomme en» blir satt opp igjen og sendt ut på turné ved en seinere anledning?

– Vanskelig å svare på fordi det må passe inn i Teater Innlandets øvrige planer og logistikk i tida som kommer.

– Hva gjør dere nå for å berge teaterhøsten?

– Vi jobber knallhardt med å finne alternativer slik at vi likevel kan legge ut på turné. Håper at vi skal ha dette avklart i løpet av torsdag eller fredag denne uka. Målet er at publikum også denne høsten skal få besøk av Teater Innlandet i en eller annen form, sier Thorleif Linhave Bamle.