Det skriver arrangørene selv i en pressemelding tirsdag, om konkurransene som foregår 11.–13. november.

– Ved å flytte arrangementet til Birkebeineren Skistadion kan vi gjennomføre en sesongstart med lengre løyper og bedre snøforhold enn det som hadde vært mulig på Sjusjøen Arena Natrudstilen. Det er ikke ideelt, men når situasjonen er som den er, er dette et godt alternativ, med arrangement på Lillehammer i 2,5 km løype, forteller arrangementskonsulent i Norges Skiskytterforbund, Christian Gedde-Dahl.

Var lenge optimistiske

Arrangørene på Sjusjøen var lenge optimistiske med tanke på snømengde og produksjonsforhold, men de var avhengige av en kuldeperiode for å få produsert opp den nødvendige mengden snø som kreves. Men værmeldingen nå innbyr ikke til at snøkanonene kan starte opp i Natrudstilen, og mandag ble det klart at det ikke lar seg gjennomføre på en tilfredsstillende måte.

Løsningen ble å samkjøre med Norges Skiforbund, som skal avholde verdenscup i nordiske grener på Lillehammer i starten av desember.

– Vi er takknemlige for samarbeidet med Skiforbundet, og setter stor pris på fleksibiliteten fra de og Olympiaparken på Lillehammer. Vi vet at det er stor snømangel rundt omkring i landet, og at mange ønsker å komme seg på ski, men vi er nå nødt til å begrense bruken av løypene på Lillehammer i tiden framover for å sikre gjennomføringen av arrangement både for skiskyttere og WC i langrenn, sier Gedde-Dahl.

Flytter snø

For ytterligere å trygge gjennomføringen vil det som er av snølager på Sjusjøen flyttes ned til Lillehammer, for å kompensere for at snøen på Lillehammer nå vil legges ut tidligere enn først planlagt.

Det vil altså bli begrensninger for aktive skiskyttere og langrennsløpere, samt øvrige ivrige skigåere når det gjelder å bruke den 2,5 kilometer lange skiløypa som kjøres ut i starten av neste uke.

For å få til arrangementet vil arrangørene i Natrudstilen i tillegg bidra med mannskaper til arrangementet på Birkebeineren Skistadion. MjøsSki har blant annet med mange funksjonærer under disse konkurransene.

– Det er første gang vi må flytte sesongstart skiskyting. Tidligere har det vært flytting fra Lillehammer opp til Natrudstilen, men ikke andre vegen, sier Erik Haugen, som er presseansvarlig for arrangørene.

Åpningshelg skiskyting

  • Sesongstarten for skiskyterne går av stabelen 11. – 13. november.
  • Landets beste skiskyttere og internasjonale skiskytterstjerner starter sin sesong med sprint og fellesstart lørdag 12. og søndag 13. november.
  • Sesongstarten sendes på NRK1 og samler om lag 3-4000 publikummere.
  • Rennet har vært arrangert på Natrudstilen på Sjusjøen i en årrekke, men grunnet utfordrende snøforhold må arrangementet i år flyttes til Birkebeiner Skistadion i Lillehammer.
  • Les mer på sesongstartskiskyting.no