Gutten fra Bærum er glad i å gå på ski - og gjerne lange skiturer. Samtidig fikk han etter en innsamlingsaksjon for Ukraina på skolen ideen om å kunne bidra ytterligere. Da solgte han muffins og saft i skiløypa og endte opp med 1715 kroner. Tirsdag er han klar for å samle inn mer penger.

Klokka 05.30 startet han skituren og innsamlingsaksjon for Ukraina i Ringsakfjellet. For hver mil han går er folk på FB oppfordret til å «vippse» en bestemt sum. Dermed vil resultatet av innsamlingen avhenge av Magnus' kamp mot kilometerne. For sprekingen virker det imidlertid ikke som en kamp.

– Han synes det er artig å gå på ski, og all oppmerksomheten dette gir er også veldig moro, forteller faren Frode Semb.

Godt forberedt

Faren sjøl er også forberedt på en lang dag. Han følger nemlig sønnen i skiløypa.

– Ja, vi er begge godt forberedt. Det var verre i fjor. Da endte Magnus opp med en tur på sju mil. Jeg hadde også gått en lang tur dagen før og var ikke klar, og passet ikke på å få i meg nok mat og drikke undervegs. Det ble ganske hardt, sier faren med et smil.

Magnus' langrennstur har rukket å få mye oppmerksomhet. På FB melder stadig nye inn at de vil støtte gutten med et visst beløp for hver mil han går. Nyheten om unggutten som går den lange skituren på Sjusjøen har spredt seg og flere heier på ham undervegs.

På sosiale medier er det også stor begeistring for det 9-åringen holder på med. Kommentarene renner inn og posten er blitt delt mange ganger. Heiagjengen holder på å bli stor. NRK hadde også tatt turen til Sjusjøen for å møte de to tirsdag formiddag.

– Det er klart at det vekker oppmerksomhet at en såpass ung gutt vil gå så langt og bidra til Ukraina, og starter en slik skitur klokka halv seks på morgenen. Vi er jo veldig glade for det, forteller faren.

At det går unna med de to er lett å se. Klokka 07.30 hadde Magnus og faren gått tre mil! Rett før klokka 12.00 hadde han gått 53 kilometer.

– Ser lovende ut

Alle pengene som kommer inn går til inntekt for SOS barnebyer Ukraina.

Magnus melder sjøl rett etter klokka 11 at han synes det har være artig å gå så langt. Faren vet ikke hvor langt eller hvor lenge de kommer til å holde på.

– Vi har vel satt et mål om å passere 100 kilometer. Det ser lovende ut, sier faren til RB rett etter klokka 11.00.

De to skøyter mest. Det går raskest, men har også med klassisk ski som kan brukes til litt variasjon og avlastning undervegs.

De har ikke satt seg noe mål for hvor mye penger som skal samles inn. De bare håper det blir bra. Pengene telles opp i etterkant og i morgen er det hviledag ifølge faren. De leier hytte på Sjusjøen i påsken.

De som ønsker å følge med på Magnus og farens tur i dag kan gjøre det her: https://gar.mn/74wW9j. Oppe i høyre hjørne må det endres fra «statute» til «metric» for å få distansen i kilometer og ikke i miles.