Det var på et tidspunkt onsdag at det ble trykket på den store røde knappen, etter at AMK varslet politiet om en situasjon på en adresse i Moelv.

Kenneth Martinsen Ophus bor i området og var dermed tett på da store mannskaper fra nødetatene rykket inn i området.

– Det er klart at i et så stille nabolag som dette vanligvis er, så er ikke dette hverdagskost, beskriver han overfor Ringsaker Blad torsdag formiddag.

– Det blir å juge

– Følte du deg utrygg?

– Det blir å juge dersom jeg sier nei til det. Man føler litt på det når det er så mange nødetater i sving, folk i gule drakter og diverse, og man selv bor tett på. Men det har vært en politipatrulje stående her i hele natt, og politiet har også via media formidlet at det ikke er noen fare for nærboende, så vi føler oss sånn sett ivaretatt, svarer Martinsen Ophus, som har bodd i nabolaget siden 2019.

Politiet opplyste på Twitter onsdag kveld at en mann ble pågrepet i forbindelse med aksjonen. Torsdag morgen opplyste Sidsel Svarstad, operasjonsleder i politiet, til RB at det var opplysninger mannen ga nødetatene på stedet som gjorde at han ble innbrakt.

Vedkommende skal ifølge Svarstad ha beskrevet at han hadde fått i seg et giftig stoff, og ble fraktet til sykehus. Politiet hadde torsdag morgen ikke nærmere opplysninger om vedkommendes helsetilstand.

Bombegruppa bistår

Søk i boligen onsdag skal ikke ha avdekket noe giftig materiale på adressen. Torsdag opplyser politiet til Ringsaker Blad at bombegruppa, som har tilhold i Oslo og som er en del av politiets nasjonale bistandsressurser, skal finkjemme boenheten i Moelv. Dette i håp om å kunne «nullstille» situasjonen. I tillegg til den omtalte mannen, er tre personer evakuert fra adressen.

– Av hensyn til naboer og de som skal inn i leiligheten i ettertid, så skal vi foreta nye søk med bombegruppa. De har spesialutstyr som kan avdekke om det er giftig materiale på stedet, sier operasjonsleder Per Solberg.

Klokken 10.42 rapporterer RBs reporter i Moelv at bombegruppa har ankommet.