Gå til sidens hovedinnhold

Mange lokale tar turen over grensa i ferien. Shoppingsenteret slår alle rekorder

Artikkelen er over 2 år gammel

Første uka i juli har gitt senteret i Charlottenberg ny sommerrekord. 28000 handlende var innom. - Vi sparer mye på å handle her, forteller Ellef Lodgaard og Niklas Tollefsen fra Brumunddal

Senterleder Madeleine Ward ved Charlottenbergs Shoppingcenter forteller om en «jättestart» på fellesferien:

Alle bransjer øker

– Salget og antall besøkende bare øker og øker. Dette er tidenes juli-start, sier hun.

14 prosent flere besøkte senteret første uka i juli i år enn samme uke i fjor, og de har handlet enda mer; omsetningen har økt med 16 prosent.

Og hun legger til at det er alle bransjer som øker, ikke bare matvarer og alkohol.

– Klær, interiør, fritid og sport, alle rapporterer om flere kunder og økt salg. Vi er kjempefornøyde, sier hun, og vet ikke helt om økningen skyldes et noe mer varierende sommervær i år, eller om det er økning uavhengig av været. Salget øker jo for hvert år.

Brumunddøler handler til ferie og festival

Denne andre uka i juli ser handelen ut til å fortsette i samme tempo. Tirsdag kveld var det mange handlende på senteret, selv om det største trykket var over da klokka dro seg over seks.

Inne på senteret triller kameratene Ellef Lodgaard og Niklas Tollefsen fra Brumunddal på ei overfylt handlevogn. Drikke med og uten alkohol dominerer, og en god del godis. Det meste skal fortæres i helga:

– Vi skal på Stavernfestivalen til helga, og da er det mye penger å spare på å handle drikkevarer her, sier de to.

De tar turen hit til Charlottenberg Cirka 10 ganger i året.

Utenfor treffer vi far og datter, Jan Gunnar Olsen og Laila Elin Farrelly, fra Bergen. De har vært på ferie i Sverige, og nå går turen videre til Noresund. Da passet det å stoppe på senteret.

– Vi har stoppet her før på en tidligere ferietur. Det er mye å spare, særlig på kjøtt, pålegg og brus, sier Olsen.

Nytt tilbud

Sentersjef Madeleine Ward er også stolt av å kunne fortelle at flere ladestasjoner for elbil er satt opp nå, både hurtigladere og vanlige ladere. Det har vært etterspurt:

– Endelig har vi det på plass. Dette tilbudet gjør at enda en kundegruppe enklere kan komme hit og handle, sier hun

HARRYHANDEL: Far og datter Jan Gunnar Olsen og Laila Elin Farrelly bor i Bergen, men med ferietur til Sverige, passet de på å handle mat og drikke på Thon-senteret. Foto: Kari Gjerstadberget