Gå til sidens hovedinnhold

Mange vil feire gjenåpning: Lange køer på byen over hele landet

Allerede klokken 21 lørdag kveld ble det meldt om opptil 30 minutters ventetid utenfor utesteder i Norge. I Trondheim meldes det at folk har svimt av i køen.

Dagbladet har intervjuet folk som har stått en halvtime i kø utenfor utestedet Justisen i Oslo sentrum lørdag kveld.

– Jeg trodde ikke det skulle være så lang kø, så tidlig, sier en 29 år gammel kvinne i køen til Dagbladet. Hun legger til at køen rekker mange meter bort i gata.

NTBs fotograf på stedet melder at køen er opptil 65 meter lang.

Også utenfor utestedet Heidis Bier Bar ved siden av Oslo rådhus var det lange køer av feststemte mennesker, melder TV 2.

Trengsel

I Trondheim meldes det også om veldig mye folk.

– Status «gjenåpningsmarkeringen»: Veldig mye folk i sentrum. Trengsel i køene ved utestedene, skriver Politiet i Trøndelag på Twitter.

Trengselen i trønderhovedstaden er enkelte steder så stor at folk mister pusten, sier politiet til TV 2.

– Vi har fått meldinger både fra publikum og patruljer om store folkemengder. Det er lange, tette køer utenfor utestedene. Personer presser på, og det har medført at flere har blitt presset pusten ut av, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim.

– Vi har fått melding om at et par stykker har besvimt, men vi har ikke full oversikt nå, fortsetter hun til kanalen.

– God stemning

Det meldes om god stemning og store folkemengder mange steder i landet. Politiet i Sørvest har lagt ut bilder på Twitter av gatene i Stavanger, der det er stappfullt av folk.

– God stemning i forbindelse med gjenåpning! skriver politiet.

En likelydende melding kommer fra politiet i Troms.

– Innsatsleder i Tromsø melder om meget god stemning i sentrum og mange folk ute. Det begynner å bli solide køer på alle utesteder. Vil tro det gjelder for de andre byene våre, skriver de på Twitter.

Utenfor utestedene er det også feststemning. Sørøst politidistrikt melder om en mengde ungdommer som fester ved gapahuken i Hjertnesskogen. Flere skal være mindreårige.

– Helt greit om foresatte tar turen og henter sine poder NÅ! lyder oppfordringen fra politiet.

– Ikke tilbered varm mat

I lys av feststemningen kommer brannvesenet i Oslo med en påminnelse til de som blir sultne etter en fuktig kveld på byen.

– Det meldes om mange feststemte folk i sentrum. Dere blir sikkert sultne i løpet av natta. Vi har en henstilling: Ikke tilbered varm mat i beruset tilstand. Kjøp heller mat på gatekjøkken eller ta deg en brødskive, slik at vi unngår tørrkok og brann, skriver de.