Gå til sidens hovedinnhold

Mangset og Vollum knallet til i junior-NM

Artikkelen er over 2 år gammel

Even Mangset (20) og Odin Høie Vollum fra Mjøsski knallet til da det gjaldt som mest denne vinteren. De to leverte på flere måter i NM-løypene.

20 treff skjøt Even Mangset på fellestarten på Knyken Skisenter. Det sendte han inn på 9. plass i NM i konkurranse med løpere som primært er ett år eldre enn han sjøl. Klassen er M20-21. Han hadde to jevngamle foran seg på lista. Så han kunne notere topp tre for løperne like gamle som han sjøl.

- Jeg har aldri skutt så bra før. Det er jeg meget fornøyd med sier Even.

Ingen andre kunne vise til samme uttelling med 20 treff som Mangset på fellestarten. Han hadde mål om topp ti før rennet, og det klarte han altså.

Even var 1.17 bak vinneren Trygve Bondhus Often fra Tynset i mål. Det var 28 sekunder opp til pallplass.

Men farten i sporet var ikke Mangset fornøyd med.

- Nei, det gikk litt tungt. Som det har gjort tidligere i vinter. Jeg håper at det går litt raskere på sprinten lørdag, sier han.

Men Mangset var ikke den eneste fra Mjøsski som leverte i junior-NM. Odin Høie Vollum som blant annet vant Holmenkollens Young Star i fjor viser at han fortsatt er i toppen av sin klasse. Han ble nummer 5 i M17. Han var 1.102 bak vinneren Vegard Thon i sin klasse. Vollum hadde tre bom på sine 20 skudd på fellesstarten.

 

Også på jentesida har Mjøsski gode løpere. Marte Holmen Nilsen presterte årsbeste med 9. plass for K17. Gina Lagmandsveen Hjemli ble nummer 17 i samme klasse.