(GD): Natt til pinseaften har politiet i Innlandet hatt litt å stri med. Det har vært viltpåkjørsler, førerkortbeslag og en del vrange gjester på flere av innlandsbyenes vannhull.

På Lillehammer måtte blant annet en politipatrulje rykke ut til en av byens puber litt etter klokka halv tre, hvor en dame i 50-åra skal ha vært kranglete og nektet å forlate stedet.

Da politiet kom til stedet, fikk de en liten utfordring, da kvinnen var noe vanskelig å ha med å gjøre.

– Hun var ikke fysisk vanskelig, men hun nektet å oppgi personalia. Etter hvert fikk hun pålegg om å forlate sentrum og dra hjem, noe hun ikke klarte, forteller oppdragsleder Geir-Rune Ekse til GD lørdag morgen.

Resultatet var at kvinnen, som ikke er lokal, ble kjørt til arresten på Hamar, hvor hun sover ut rusen i morgentimene.

Løp på toglinja

Tidligere på kvelden hadde politiet vært i kontakt med en mann i 40-årene som de fikk rapporter om at løp på jernbanen ved Lillehammer skysstasjon. En patrulje dro ut og ga mannen et pålegg om å dra hjem.

– Han benekta at han hadde løpt på linja, men det var noen som sa han hadde løpt fram og tilbake. Han fikk et pålegg om å holde seg vekk.

– Det klarte han ikke, legger Ekse til.

– Ustabil

For like før klokka to fikk politiet en ny melding. Da hadde konduktøren på nattoget nordover meldt inn at vedkommende hadde blitt slått av en passasjer.

Passasjeren var den samme mannen som hadde løpt på toglinja tidligere denne mai-natta.

– Han hadde kommet seg på det toget og havna i klammeri med konduktøren. Meldingen kom inn til oss 01.55 og gikk på at det var en ustabil passasjer på toget. Han ble kasta av på Ringebu, forteller Ekse.

– Det blir trolig en anmeldelse på forholdet, ettersom han muligens har klappa til konduktøren, legger han til.

– Var mannen påvirket av alkohol eller rus?

– Ja.

Ifølge en GD-tipser skal toget ha blitt forsinket som en følge av at de måtte vente på politiets assistanse på Ringebu.