– Marit kan skilte med totalt 40 år i RingsakerOperaen. Først 25 år i koret, deretter som leder for rekvisittgruppa. Det er utrolig hva hun klarer å skaffe via sitt store nettverk og kjennskap til folk. Hun er rå til å ordne og fikse ting, skriver innsenderen.

Marit Holmgren

Alder: 75 år.

Bosted: Brumunddal

Rolle: Leder i rekvisittgruppa til RingsakerOperaen og frivillig i sanitetsforeningen.

Holmgren ble med som sanger i RingsakerOperaen i 1985.

– Jeg har alltid hatt stor interesse for teater og musikk, forteller Holmgren til Ringsaker Blad.

Hun forlot koret i 2010, men hadde et stort ønske om å gjøre en innsats for RingsakerOperaen på andre områder. De siste 15 årene har hun lagt ned utallige timer for rekvisittgruppa.

– Hvilke konkrete oppgaver er det du utfører?

– Jeg ordner alt av ting og tang som trengs på scenen. Dessuten skal sangere og musikere ha noe å spise - det er mer enn nok å gjøre, svarer hun.

Lange dager

Det varierer hvor mye tid hun legger ned for RingsakerOperaen. De mest hektiske periodene er selvsagt i forbindelse med forestillinger. Høstens oppsetning, La Bohème, var ferdig 20. november.

– Fra 10. oktober tilbrakte jeg nesten hver dag i Teatersalen. Av og til ble det lange dager, opptil ni timer, forteller hun.

– Hva er det som driver deg?

– Dette handler først og fremst om en innsats for meg selv, fordi jeg har så stor glede av å være med som frivillig. Dessuten har jeg et spesielt forhold til RingsakerOperaen, og jeg synes det er hyggelig å hjelpe til.

Innsats på flere områder

Holmgren er født i Trondheim, men føler seg som brumunddøl, etter å ha bodd der i hele 50 år. Da hun var yrkesaktiv, jobbet hun jobbet som bedriftssykepleier, blant annet ved Langmoen i Brumunddal i 13 år.

– Etter at jeg ble pensjonist, fikk jeg god tid. Dermed ble det viktig å ha noe å drive med. Å være frivillig i RingsakerOperaen er veldig givende, sier kvinnen, som også gjør en innsats for sanitetsforeningen.

– Hva synes du om at andre setter pris på innsatsen du legger ned?

– Det er hyggelig, svarer hun.