Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Kantspilleren, som er datteren til hockeylegenden Geir Svendsberget, forlot Storhamar i 2017 til fordel for Nit-Hak. Etter én sesong der, signerte hun for Aker. Der ble det fire sesonger før hun altså fikk muligheten til å spille i utlandet, nærmere bestemt Sport-Union Neckarsulm i Tyskland. Det ble tøffere både fysisk og mentalt enn det hun var forberedt på.

– Det ble ikke helt som jeg så for meg i Tyskland. Alt det sportslige og håndballen gikk ganske bra, men det var det utenfor banen som var utfordringen. Som eneste skandinaver på laget, ble det litt vanskelig for meg som valgte spansk på skolen, og ikke tysk, sier 21-åringen til klubbens hjemmeside.

Hun jobbet med å få det til å fungere, men etter hvert ble hjemlengselen for stor. Da Storhamar tok kontakt hun ikke i tvil om hva hun ville.

– At Storhamar tok kontakt nå, passet perfekt. Det å få komme hjem til barndomsklubben og samtidig få oppleve Champions League blir veldig kult, sier venstrekanten, som debuterte for Storhamar som 16-åring.

– Storhamar er en klubb med høye ambisjoner, og det blir spennende å få være med på prosjektet, sier hun til Storhamars hjemmeside.

Storhamars trener Kenneth Gabrielsen er storfornøyd med signeringen.

– Vi får inn en ung og frisk venstrekant, som var særdeles god for Aker i fjorårssesongen, som igjen resulterte i rekruttlandslagssamling i april. Marthine er en spiller som kommer inn med god fart og er stødig bakover, samtidig som hun er veldig god til å trekke til seg oppmerksomhet framover på banen. Det er gøy at ei lokal jente kommer tilbake til barndomsklubben etter å ha hatt den utviklingen hun har hatt, og kan bidra rett inn i laget, sier Gabrielsen avslutningsvis

Svendsbergets kontrakt gjelder kun ut sesongen, men det er ikke noe hun stresser med nå.

– Jeg har signert for 22/23-sesongen, så får vi se etter det. Det viktigste for meg nå var å komme hjem, sier hun.

Nå venter en landslagspause for håndballjentene og den kommer beleilig for Svendsberget.

– At det er landslagspause nå neste uke, passer meg fint. Da får jeg landa litt etter en hektisk periode og satt meg litt inn i systemet her på Hamar, avslutter Svendsberget.