Matfestival i Brumunddal trekker fulle hus

Jørn Strand (f.v.), Monica Østenheden og Tor Rullestad er klare for helgens matfestival i Brumunddal

Jørn Strand (f.v.), Monica Østenheden og Tor Rullestad er klare for helgens matfestival i Brumunddal Foto:

Fra torsdag til lørdag er det klart for den første utgaven av matfestivalen Matlyst i Brumunddal. Mange av arrangementene er allerede utsolgt.

DEL

- Et av målene er at vi må få mer byliv utover fredager og lørdager. Vi har lett for å sitte hjemme, sier rådmann Jørn Strand.

Han er høyt oppe nå som nyvinningen Matlyst nærmer seg med stormskritt.

Gjennom torsdag, fredag og lørdag vil det være 45 arrangementer i Brumunddal i forbindelse med festivalen. Blant arrangementene er champagnefrokost og stuttrest helaften på Matfatet, tapas, vin og spanske rytmer på City Meet and Eat, elg og vin på Smak Brumunddal, akevittsmaking på Hjørnet Gastrobar og vinsmaking i biblioteket. På dagtid lørdag kan barna blant annet få være med konditoren å lage sin egen farsdagskake.

- Her er det noe for enhver smak, bokstavelig talt, sier næringssjef i Ringsaker, Tor Rullestad.

Les også: Vil snu Brumunddal på hodet med matfestival

Mye er utsolgt

Byutvikler Monica Østenheden forteller at mange allerede har meldt sin interesse for festivalen.

- Alt av arrangementer både fredag kveld og lørdag kveld er utsolgt eller nesten utsolgt. På torsdag er det fortsatt billetter igjen, sier hun, og legger til at spisestedene har åpent utover arrangementene og at det ikke er noen grunn til å bli hjemme selv om flere av arrangementene er fulle.

På dagtid er det også en rekke arrangementer som ikke krever billetter. Arrangørene tror på mye folk i byen gjennom helgen.

- Mange hundre plasser er allerede solgt, sier Rullestad.

Vil ha gjentakelse

Under Matlyst er målet at spisestedene skal få vist fram hva de tilbyr til vanlig. Mye av maten på restaurantene er kortreist.

- Men for eksempel vin kan nok være bedre fra Italia enn fra Hedmarken, ler Strand.

Nå vil de bruke det første året til å høste erfaringer til fortsettelsen.

- Vi skal lære og se hvordan vi skal videreføre dette i årene som kommer, sier Strand.


Artikkeltags