Nå tilbyr han hamarsingene gresk gatemat

– Vi skal gi folk en følelse av Hellas, sier Nikos Michantas, som har åpnet Greek Street Food Creta i Vangsvegen.

DEL

(Hamar Dagblad) I lokalene som tidligere huset Wok To Go har et nytt matsted tatt over stafettpinnne.

På Chania drev Nikos Michantas og kona Kiki Zoumadaki restaurant Gyalos. De ble i 2016 lokket til Hamar for å drive Bakgården Restaurant i den såkalte Leonardo-bakgården.

Nikos ble raskt kjent i byen for sin greske mat, men restauranten ble slått konkurs i fjor.

Nå satser ekteparet på eget konsept, uten andre meddrivere.

Store restaurantlokaler er byttet ut med et komprimert takeaway-sted.

De greske blå og hvite fargene preger lokalene til Greek Street Food Creta.

Menyen har kjente spesialiteter som souvlaki, mixed grill og sandwicher, men også burgere og pommes frites med gresk vri er å få kjøpt.

– Konseptet er, som navnet tilsier, gresk gatemat, og mye på menyen er ulikt det vi tilbød i restauranten. Likevel skal folk kunne finne igjen noen favoritter.

– Maten skal være rask, og vi bruker skikkelige råvarer. Friske grønnsaker og godt kjøtt. Uansett hva du bestiller på menyen så skal du få en smak av Hellas.

– Det skal være fastfood i gresk stil, slik nordmenn kjenner fra Hellas-turene. Enkelt og raskt.

Etter en ukes drift er Nikos sikker på at han har funnet rett driftsform på takeaway-stedet:

– Folk har gitt oss klemmer og takket for maten, og vi har allerede fått våre stamkunder. Mange har tydeligvis savnet oss fra tiden på Bakgården Restaurant og ønsker oss velkommen tilbake.

– Jeg er veldig lykkelig over måten vi har blitt mottatt på.

Takeaway-stedet åpner allerede klokka 11, for å få med seg lunsjmarkedet, og stenger ikke før 23 på kvelden.

– Nå har vi en testperiode for å se hva folk ønsker seg på menyen. Dette er bare starten.

– Hvorfor gjør du et nytt forsøk?

– Jeg har blitt glad i Hamar og folket her, vi liker å lage mat og vi liker å gjøre folk glade.

Artikkeltags