Nå kommer Løiten som juleakevitt: – Særdeles gledelig og etterlengtet

PRØVESMAKER: Løiten Aquavitens Venner har testet den nye juleakevitten; fra venstre Egil Vold, Geir Habberstad, Tore Emilsen og Arne Erik Myhre. (Foto: Privat)

PRØVESMAKER: Løiten Aquavitens Venner har testet den nye juleakevitten; fra venstre Egil Vold, Geir Habberstad, Tore Emilsen og Arne Erik Myhre. (Foto: Privat) Foto:

Arcus har for første gang produsert en Løiten Juleaquavit. – En særdeles gledelig nyhet, sier Egil Vold, president i Løiten Aquavitens Venner.

DEL

(Østlendingen) Løiten Juleaquavit kommer i Vinmonopolets utsalg i starten av november. Det er et etterlengtet produkt, fastslår Vold.

– Løiten Brænderi ble etablert 14. mars 1855 og utvidet med Løiten Brænderis Destillation 15. mai 1871, så det er absolutt på sin plass at denne kommer etter 163 år med Løiten som den framtredende merkevaren i akevittporteføljen gjennom alle disse årene.

Løiten Aquavitens Venner har hatt løpende dialog med Arcus om det nye produktet, og et knippe beskyttere sammen med medlemmer fra Løiten sangforening fikk prøvesmake akevitten i høst.

Den er tuftet på god Løiten-tradisjon, med god fatmodning gjennom 12 måneder, opplyser Vold.

Smaksbildet er med karve og anis i tillegg til sitruspreg, samt innslag av kardemomme og kanel.

I bunnen ligger potetsprit framstilt i Norge.

Juleakevitten fra Løiten er en berikelse av en viktig del av norsk kulturarv, framholder Løiten Aquavitens Venner. Og det er en eksklusiv vare; kun 7.000 flasker er å få tak i denne julesesongen.

– Nå er det bare å foreta sin polferd og sørge for at julegratialene følges av en Løiten Juleaquavit, tuftet på lange norske brennevinstradisjoner og kulturarv, sier Egil Vold.

Artikkeltags