Opsal ble tatt ut etter sin råsterke innsats under norgescuprennet på hjemmebane på Veldre sag sist fredag. Da tok han seg til finalen etter å ha imponert i innledende runder. Til slutt ble han nummer seks.

Etter rennet i Veldre fikk brumunddølen telefon fra landslagstrener Arild Monsen. Beskjeden fra landslagstreneren var at Opsal var tatt ut som en av de norske som fikk gå tirsdagens verdenscuprenn i Drammen, der det skulle konkurreres i klassisk sprint.

– Jeg er litt sjokkert jeg nå

Og på plass i Drammen tok Opsal seg først fint videre fra prologen.

I kvartfinalen møtte brumunddølen Even Northug, Richard Jouve (Frankrike), Ben Ogden (USA), Michal Novak (Tsjekkia) og Lauri Vuorinen (Finland).

Opsals kvartfinale gikk svært raskt, siden Ogden satte stor fart fra start. Opsal knivet med Even Northug på oppløpet og gikk inn til fjerdeplass. Det skulle holde til semifinale, som «lucky loser».

– Det er gøy. Jeg er litt sjokkert jeg nå. Det gikk fort. Det var bare å bite seg fast. Jeg vet jeg er sterk på oppløpet, og visste jeg kunne ta de to siste. Jeg tenkte at fjerdeplass kunne holde, sa Opsal til NRK etter målgang.

I semifinalen møtte han Johannes Høsflot Klæbo, Lars Agnar Hjelmeseth, Erik Valnes, Ansgar Evensen og franske Lucas Chavanat.

Der ble konkurransen for sterk og Opsal gikk inn til sjette plass. Han hadde også minst hvile mellom kvartfinale og finale.

– Å gå fra heat fire, hvor det også ble gått fort, og nesten rett til semifinale, blir litt tungt, beskrev brumunddølen.

OL-gull i 26?

Etter målgang innrømmet han også at det tar på mentalt å gå verdenscuprenn, men beskrev at han uansett var han særdeles fornøyd med dagen.

– Jeg er utrolig fornøyd. Det er stort å få debut i verdenscupen her og så komme til semifinalen. I fjor gikk jeg nesten ikke skirenn. I år går jeg verdenscup. Det er nesten ikke til å tro. Det er stort for meg, sa Opsal.

Han fikk spørsmål fra NRK om hvor dette kan ende, om han fortsetter framgangen han har hatt i år.

– Om jeg får trene som jeg har gjort, og med den progresjonen her så skal du ikke se bort fra at jeg tar OL-gull i 26. En må sikte høyt. OL 26 er det langsiktige målet, så det er en god start det her, meldte Opsal til NRK, med ett bredt smil og glimt i øyet.

Håper på flere muligheter

Opsal håper nå at hans brakdebut i verdenscupen gir noen muligheter for satsingen videre.

– Ja, jeg håper jo at dette kan gi noen muligheter på aktuelle lag og kanskje få noen nye utstyrsavtaler. Jeg har avtale med NRP (NRP Sport i Brumunddal red.anm.), og de har hjulpet meg utrolig mye, men kanskje dette også kan gi noen avtaler hvor jeg kan plukke ski fra høyere hyller, slo han fast.

Dagen ble uansett over all forventning.

– Ja, se på dette folkehavet og denne rammen for dette rennet. Å få være med på en slik dag er bare helt utrolig stort, beskrev Opsal til Ringsaker Blad.

Brumunddølen har dermed hatt noen utrolige dager med sjetteplass i Norgescup på Veldre sag, før han tirsdag altså tok sine aller første verdenscuppoeng med semifinaleplassen i verdenscupdebuten i Drammen.