På en lapp ved inngangspartiet i Moelv kulturhus ble det på lørdag opplyst om at forestillingen ikke kunne gjennomføres. Avlysningen skyldtes mangel på mannskap, til håndtering og ivaretakelse av brannsikkerhet spesielt, og publikums sikkerhet generelt, kunne man lese.

Det var Hamar Arbeiderblad som først omtalte saken.

– Ringsaker kommune klarte ikke å stille med brannvakt, og da er det ikke sikkerhetsmessig forsvarlig for oss å spille. Det er heller ikke vårt ansvar å stille med brannvakt i et bygg vi ikke kjenner. Dersom det skulle oppstå brann eller andre situasjoner, så vet ikke vi hvor nødvendig utstyr befinner seg, sa teatersjef Thorleif Linhave Bamle til avisen, lørdag.

– Ser ingen grunn til at noe lignende skal skje igjen

På onsdag sier teatersjefen til Ringsaker Blad at det er fin dialog mellom kommunen og Teater Innlandet, og at han har lite å legge til i sakens anledning:

– Kommunen vil se på sine rutiner, så dette tror jeg vi skal finne fint ut av, sier han, før han legger til at han nødig vil føre en samtale med kommunen gjennom media.

– Hvordan vil publikum kompenseres for avlysningen?

– De som ble rammet av dette er kontaktet og har fått mulighet til å få billetter hos oss, noe som er helt vanlig prosedyre, svarer Linhave Bamle, før han også legger til at han ikke ser noen grunn til å frykte at noe lignende skal skje igjen.

Assisterende kultursjef i Ringsaker kommune, Marthe Sørby, svarer skriftlig slik til Ringsaker Blad om helgens sak i Moelv kulturhus:

«Vi må bare beklage at teateroppsetningen på lørdag ikke ble gjennomført. Dette skyldtes en uheldig misforståelse, og vi vil nå gå igjennom rutinene våre for å sikre at dette ikke skjer igjen.»

Det har ikke lykkes Ringsaker Blad å få ytterligere kommentarer fra kommunen i sakens anledning.