The Big Band Project er et prosjektstorband med base i Moelv. Det så dagens lys i 2018 og gjengen med musikere som til vanlig spiller i andre lokale korps i Ringsaker og rundt Mjøsa, liker å invitere til festkonserter. De er 17 i bandet og henter inn andre musikere litt etter behov til ulike konserter.

Deres siste spillejobb var på Folkets Hus i Moelv i jula. Da fylte de huset og skapte et fyrverkeri av en konsert, ifølge meldingene. Fullt hus og stormende jubel er det omtalt som og ikke mindre enn seks ekstranummer ble levert fra scenen den kvelden.

Så mange ekstranummer blir det nok ikke på neste konsert, men storbandet er klare til å fylle Teatersalen i Brumunddal 4. februar.

– Jepp, det er målet, svarer dirigent Per Kristian Syversen før han legger til:

– Og denne gangen skal vi også ha det moro, melder han med et smil.

Replikkene vil sitte løst

Det mener han mer bokstavelig, for med seg til konserten har bandet invitert med seg tre solide musikere og underholdere fra begge sider av Mjøsa. Andreas Amb stiller for Ringsaker mens Leif Anders Wentzel og Aurora Heimdal kommer fra Raufoss. Alle er kjente navn i kulturlivet og de gleder seg til å stå på scenen med The Big Band Project. De skal også bidra med humor undervegs, er tanken.

– På Gjøvik har vi sommerslagere. Nå får vi vinterslagere på denne siden, melder Erling Hovde i bandet.

Amb ser fram til å synge med bandet på nytt. Han har også gjort det tidligere.

– Ja, det blir moro, og artig at vi stiller med folk fra begge sider av Mjøsa. Hvor morsomme de er, er jeg kanskje litt usikker på, men moro blir det, melder han i kjent stil.

Ideen til bandet er å slippe løs de tre vokalistene også i pausene mellom sangene.

– Ja, det er ideen så vi vil tro det blir god stemning og god humor undervegs. Replikkene kommer til å sitte løst, lover Syversen.

Foruten det lover gjengen klassisk og god storbandmusikk. I ukene fram til konsert er de klare til å øve inn nytt repertoar. Gjengen var ved godt mot og inspirerte da RB tok turen innom øving 14 dager før konsert.