Gå til sidens hovedinnhold

Med utsikt fra skrivebordet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fra skrivebordet kan jeg se en vakker nyutsprunget grønn bjørk med hvit stamme og mørke greiner. I bakgrunnen en mørkere grønn gran og glimt av noen ospetrær. I en liten skråning pynter flere slag «ugrasblomster» opp i ulike farger. Naturens farger harmonerer så godt til glede for øynene som ser.

Dyrelivet kunne kanskje vært noe rikere hvis det hadde blitt lagt litt til rette med bomuligheter for piggsvin, men skjæra har klart å bygge sjøl med eget nebb, høyt oppe i år, det er vel signal om en god sommer. I mange uker kom de begge flygende med små og store pinner og satte sammen til en stor bolig. Romantikken hadde de også litt tid til innimellom da de satt tett sammen helt usjenert på en kvist og kysset. Noen enkel sommerfugl kom iblant flagrende forbi og stoppet somme tider på en blomst i skråningen og bredte ut sommerens vakreste utstilling som Dagfinn Grønoset uttrykte det så beskrivende i den siste boka si «Hurra for livet».

Pilfink og rødstrupe gjør visitt på noen gjerdestolper og linerla tripper så fint på bakken og flakser opp iblant og snapper insekter. Men den mest spennende opplevelsen i går, var det en liten edderkopp som ga meg. Den hadde strukket et nett mellom sprossene på vinduet parallelt med glasset og satt der midt i nettet og ventet på bytte. En stor flue kom først, men den var sterk nok til å rive seg løs igjen og bra var vel det, for den var mange ganger så stor som edderkoppen. Men etterpå kom et par små kryp som den fortærte. Det ble ikke med det, mye blomsterstøv kom fykende og gjorde nettet synlig. Da ryddet edderkoppen bort nettet. Den samlet trådene i noen svære tuller som den svake vinden fikk tak i og blåste bort. Ferdig med det, så spant den et nytt nett og var i gang igjen med fangsten etter noen få timer. Det er mye å undres over i naturen.