HamKam tok ett skritt i retning forlenget eliteseriekontrakt da Jerv ble slått 2–1 hjemme søndag kveld.

Etter 28 innledende og fartsfylte minutter med store sjanser til begge lag, var det Aleksander Melgalvis som sendte HamKam i ledelsen. Målet kom på en corner som Morten Bjørlo slo omtrent på straffemerket, hvor Melgalvis sto klar og nikket ballen i det lengste hjørnet.

– Det var fint, det. Det var en bra slått corner, og jeg fikk styrt den der den kom fra, sa Melgalvis til Discovery i pausen.

Jerv kjempet seg godt inn i kampen mot slutten av førsteomgangen, men likevel måtte lagene gå i garderoben på 1–0 til vertene.

Etter hvilen var det Melgalvis som doblet vertenes ledelse. Pål Alexander Kirkevold sendte en nydelig crosser over til HamKam-kapteinen, som banket inn 2-0-målet fire minutter inn i omgangen.

Etter en drøy times spill reduserte Mathias Wichmann med et nydelig langskudd som gikk stang inn for gjestene.

Med seier og tre nye poeng legger HamKam seg på trygg plass i Eliteserien. «Kamma» har tre poeng ned til Sandefjord på kvalikplass.

Med to mål for Aleksander Melgalvis kan det være at han også tok en et godt skritt mot ny kontrakt med HamKam etter sesongen. Slik sett var målene svært godt nytt for den populære brumunddølen. Slike prestasjoner gjør det vanskelig for de som bestemmer i HamKam å unngå å tegne ny kontrakt med veteranen.