For 2. mai 2010 satte Aleksander Melgalvis inn det ene målet da Brumunddal slo Kamma 2–1 på Briskebyen. Tittelen i over bildet i Ringsaker Blad den gangen var «Det kan bare lillebror ...".

– Ja, jeg husker det målet. Jeg slo Ivar Rønningen i den duellen der. Jeg har gode minner fra Briskeby, forteller Aleksander Melgalvis som også minnes å vinne 5–0 over HamKam med Kongsvinger i 2012.

I bildet sees også Thomas Lehne Olsen som den gangen spilte for HamKam.

– Får fortsatt vondt i magen

Melgalvis har tatt seg noen feriedager i sørligere strøk sammen med familien. Nedrykket etter tapet mot Start i kvalik sitter fortsatt hardt i.

– Ja, jeg får fortsatt vondt i magen av å tenke på det. Vi ledet 4–0 og klarte å rote det bort. Det er fortsatt helt surrealistisk å tenke på. Å være med på den største fiaskoen i LSK siden 1966 (siste gang LSK rykket ned en divisjon) er naturligvis tungt å være med på. Samtidig har støtten vært god etterpå. Det er bra med entusiasme fra klubbens støttespillere, mange som vil gå inn med penger, og mange supportere som ønsker å fornye sesongkortet på Åråsen.

Han har ikke personlig fått noen negative tilbakemeldinger i etterkant.

– Nei, jeg har fått flere meldinger, men det dreier seg om at vi skal fortsett å jobbe og stå sammen i Lillestrøm. Jeg er veldig motivert for å bidra til å spille klubben tilbake i Eliteserien.

Vil ikke forlate klubben

Melgalvis og de andre i klubben har begynt å forsone seg med at de er 1. divisjon som gjelder framover.

– Ja, det gjør vi. Det kommer til å bli 30 harde kamper for LSK neste år. Når det ble som det ble med nedrykk så vil kamper som denne mot HamKam være bra for Lillestrøm. Det er noe ekstra med HamKam og også lokaloppgjøret mot Strømmen vil bli spesielt neste år, mener Melgalvis.

Han regner med at det vil bli noen endringer i LSK, men forholder seg til kontrakten han har med klubben.

– Det vil bli en evaluering i klubben, og det vil nok komme noen endringer. Noen spillere vil forsvinne, men jeg håper å kunne være med for LSK også neste år. Jeg har ingen ønske om å forlate klubben, sier han.

Serieåpningen mellom HamKam og LSK spilles helga 4.–5 april.

Årets villeste snuoperasjon sendte Lillestrøm ned i 1. divisjon