Forskjellene i Ringsaker er ganske store nå, med tanke på hvordan været ser ut, på veg inn i desember. I fjellet er det kommet mye snø den siste uka, og skifolket er på plass og gleder seg over nykjørte løyper.

Lenger ned mot Mjøsa er det snøfritt, varmegrader og grønne plener. Det er foreløpig lite som vitner om vinter der.

– Jeg liker snø, så det skulle gjerne kommet litt nå. Det blir finere da, mener Martin Hage-Hansveen fra Moelv.

Han er blant annet glad i vintersport. Modølen, som snart fyller 15, innrømmer samtidig at det er enkelt uten snø på vegene og i gatene. Ifølge værmeldingene kan det ta litt tid før det blir snø i Moelv og andre steder i lavlandet. Den kommende uka er det meldt opphold og rundt null grader.

Bildeserie

Se bildene fra folkefesten i varmegradene på Sjusjøen

– Veldig fint

Lenger opp i fjellet kan Tiril Gundersen glede seg over full vinter.

– Det er veldig fint å ha noen skikkelig skiløyper å gå i. Dette var den første skituren for i år, melder skiløperen fra Oslo.

Familien har hytte på Sjusjøen og hun har trent mye i Ringsakfjellet i oppveksten.

Tirsdag hadde hun tatt runden om Gjestbuåsen. Bortsett fra et par bekker bort mot Midtfjellet, meldte hun om helt strøkne forhold og skikkelig skiføre. Vinteren ser ut til å ha kommet for godt i fjellet.

– Ja, det ser slik ut, og nå håper jeg den blir, forteller 19-åringen, som går for Lyn Ski.

Etter et par trøblete sesonger uten konkurranser, så satser hun for fullt på å nå norgestoppen i sin klasse igjen.

I fjellet blir det også opphold de neste dagene. Det er ikke meldt noe mer snø, men temperaturene holder seg på minusgrader og det vil gi gode muligheter til skiturer i oppkjørte løyper.

Det har kommet flere titalls centimeter med snø siste uke. Løypesjef Johannes Haukåssveen har jevnlig meldt om nysnø og nye oppkjørte løyper, til glede for alle skiinteresserte som bruker Sjusjøen og Ringsakfjellet jevnlig.