Gå til sidens hovedinnhold

Medaljehåpet brast: - Skuffende

Artikkelen er over 3 år gammel

Amalie Storlien, Marte Nilssen og Gina Hjemli håpet på medalje under søndagens HL-stafett på Veldre Sag. Etter gull i fjor, måtte de imidlertid nøye seg med en 9. plass i år

Jentene var naturligvis skuffet over egen prestasjon. Hovedlandsrennet var sesongens høydepunkt.

- Vi hadde et håp om medalje, men visste at det kom til å bli tøffere i J15-16 enn det var i fjor. Det var likevel skuffende med 9. plass, opplyser jentene samstemt.

- Dårlige på standplass

Det samme laget med unntak av Emilie Mangset (ut) og Marte Holmen Nilssen (inn) tok nemlig gull på fjorårets Hovedlandsrenn-stafett i Meråker i 2017.

Da var MjøsSki-løperne overlegne, og Hjemli på ankeretappen kom i mål hele 55 sekunder foran Oslo og Akershus på andreplass.

Under årets stafett ble det en 9. plass på tiden 39:19.07, 2:35.8 minutter bak vinnerlaget Rogaland.

Når RB spør hva som gikk galt svarer de kontant:

- Vi var for dårlige på standplass. Vi brukte lang tid og fikk i tillegg to ekstrarunder. Dermed tapte vi mye tid, mener Storlien.

- I tillegg var det tungt og kaldt å gå i dag. Vi fikk det ikke til å stemme, legger Hjemli og Nilssen til.

Det var nok også et stort forventningspress som hvilte på skuldrene til MjøsSki-løperne.

- De hadde litt høye forventinger til seg selv. Det er ofte vanskelig å prestere på hjemmebane, mener rennleder Heidi Anita Hjemli.

Pallplass uteble

Det ble heller ikke medaljer på stafetten for Hedmarks lag i G15-16. Hedmark stilte med to lag, der fire MjøsSki-løpere var representert.

Hedmarks lag 1 med Stian Fedreheim, Kristian Lien, Odin Høie Vollum og Bastian Skutbergsveen ble nummer ti 3:21 bak vinner Nord-Østerdal lag 1.

Hedmarks lag 2 med Elias Kvalevaag Holm, Erik Kjensmo, Even Bordal og Kristian Haug Lindgren ble nummer 25 9:59 bak. Det var totalt 28 startende.