Påsken er over, og svært mange har kunnet glede seg over strålende solskinn den siste uka. Nå er hverdagen her. Og med den kommer også gråværet.

– Det ser grått ut for dere i første omgang, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød hos Meteorologisk institutt til Ringsaker Blad.

Ifølge prognosene kan man forvente seg alt annet enn en smak av vår de kommende dagene. Det blir nemlig ganske vått - og grått.

– Fram til fredag, i hvert fall, blir det av og på med regn. Tirsdag kan man forvente rundt 10 millimeter med nedbør. Der det fortsatt ligger snø kan det være greit å rydde unna, for å unngå at det blir overvann, selv om det ikke kommer stor mengder nedbør, sier Granerød.

Temperaturene vil, ifølge meteorologen, holde seg på 6-7 grader. Også på natta vil det være plussgrader.

Onsdag kan Ringsaker forvente at dagen starter med noe tåke, som trolig vil lette utover dagen.

– Denne dagen kan det være at man få noen glimt av sol utpå ettermiddagen, før både torsdag og fredag igjen byr på gråvær med 10-15 millimeter nedbør.

Så er det større usikkerhet knyttet til helga.

– Vi er ganske sikre på at det stort sett blir grått til og med fredag. Lørdag, slik det ser ut nå, blir ganske lik, men vi har noen prognoser som tilsier at det kan bli finere vårvær denne dagen. Andre prognoser vil ha det til at det fortsatt blir grått gjennom helga, sier meteorologen.

Ifølge Granerød er det ikke noe som tilsier at det skal komme så mye nedbør i løpet av kort tid at det skal være fare for skred på utsatte steder.