Junior-VM er i gang i Voukatti i Finland. Jonas Vika fra Brumunddal er det store lokale håpet. Han har prestert sterkt i vinter og har skapt forventninger. Blant annet med 13. plass i norgescupen i konkurranse mot alle de beste seniorene i Norge.

Denne uka er det VM som gjelder. Det gikk ikke helt som håpet etter den gode prologen skriver Hamar Arbeiderblad.

For i kvartfinalen klarte han ikke å holde unna på oppløpet. Løperne som kom bakfra tok de to beste plassene. Han innrømmet selv at det ikke lønte seg å ligge i front i heatet og at han hadde valgt feil taktikk. Tredje plassen sendte han videre til semifinalen som lucky looser.

Det ga han kort tid til sitt semifinaleheat. Han fant ikke nok energi mot så sterke konkurrenter, og han ble liggende bak hele veien. Han endte til slutt opp som nummer 11 i VM. Han var likevel bare 19 hundredeler bak plass i selve VM-finalen.

Niilo Moilanen fra Finland tok VM-gullet. Norske Lars Agnar Hjelmeset tok sølv og svenske Emil Danielsson ble nummer tre.

VM fortsetter med 10 kilometer fri på torsdag og stafett på lørdag. Det kan være med å gi Vika som går for Mjøsski VM-gull.