Gå til sidens hovedinnhold

Mjøsen og Glommen slår seg sammen: Terje Uggen får fornyet tillit som styreleder

Artikkelen er over 1 år gammel

Det går mest sannsynlig mot en fusjon mellom Mjøsen skog og Glommen skog på deres ekstraordinære styremøte 18. juni.

(OA): Det er 21 valgkretser blant skogeiere og som er medlemmer av skogeierforeningen, deriblant skogeiere i Gjøvik og på Toten. Alle de ulike lokale foreningene har hatt ekstraordinære møter og alle har sagt ja til en fusjon. De siste møtene var torsdag kveld. Dermed har de valgt representanter til det ekstraordinære årsmøtet som skal stemme for fusjonen.

I en pressemelding skriver Mjøsen skog at det er 137 som skal stemme på årsmøtet og at 31 av dem er fra allmenningene /Pihl. Det kreves 4/5 flertall for at det skal bli en fusjon av de to skogselskapene.

– Flere av allmenningene har frontet støtte til fusjonen, så den forventes nå vedtatt, skriver Mjøsen i pressemeldingen.

Litt motstand

På de ulike andelslagsmøtene var det størst motstand i Gausdal der ni stemte for fusjonen og sju stemte imot. Men alle deres sju stemmer på årsmøtet blir bundet til å stemme for fusjonen.

Etter at Mjøsen og Glommen vedtar fusjonen på Honne på Biri tirsdag 18. juni skal konkurransetilsynet ta en vurdering. Frist for innvendinger er satt til 25. juli.

Mjøsen avvirker omtrent en million kubikk tømmer årlig, mens Glommen avvirker omtrent det dobbelte. Det nye skogselskapet vil dermed ha en avvikning på cirka tre millioner kubikk årlig.

Får fortsette

Styreleder Terje Uggen i Mjøsen skog stilte sin plass til disposisjon i et brev til styret 31. mai. Han gjorde dette etter at det bli stilt spørsmål ved hans styreverv både fra andelseiere og i media.

I pressemeldingen fra Mjøsen skog skriver de at valgkomiteen har gått gjennom presseomtaler og gjennomført en undersøkelse i skogeierlagene og allmenningene. De har også intervjuet styrets medlemmer, ansattrepresentanter og administrerende direktører i både Glommen Skog og Mjøsen skog.

Valgkomiteen konkluderer med å innstille Terje Uggen til å fortsette som styreleder i Mjøsen Skog og ved en fusjon ta rollen som styreleder i det sammenslåtte selskapet.