Gå til sidens hovedinnhold

Mjøssjukehuset, 2390 Moelv

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så er det forhåpentligvis bestemt. Moelv får det nye Mjøssjukehuset. Dette blir tredje gang det bygges sjukehus i Moelv. Det første ble åpnet 1. oktober 1897 og lå der som Herredshuset ligger i dag.

Det andre sykehuset sto ferdig i 1923. Det lå der som modøler flest vil at det nye sykehjemmet skal bygges. Her var det sykerom, fire operasjonsstuer, legekontor, røntgenapparat og fødestue. Undertegnede er en av de mange som så dagens lys på dette sykehuset.

Nå blir det nytt sykehus i Moskogen. Ifølge Hamars ordfører og redaksjonen i Hamar Arbeiderblad bør vi være bekymret. Sykehuset må trolig bemannes av industriarbeidere, for leger, sykepleiere og helsefagarbeidere vil ikke bo i Moelv, hvis en skal tro nevnte ordfører og HA. Sjøl om både snekkere og mekanikere sikkert kan bidra med sag og baufil ved eventuelle amputasjoner, deler jeg ikke den bekymringen verken for bosted eller eventuell pendleravstand for dem som skal jobbe midt i smørøyet i Mjøsbyen. Jeg kjenner både leger, sykepleiere og helsefagarbeidere som har bosatt seg i Moelv, og det virker som om de finner seg godt til rette i den nye sykehusbyen.