Det er duket for en solid festdag på Moelven nye praktfulle friidrettsarena.

Friidrettens Venners Festival ble arrangert som en del av åpningen av Skarpsno Arena i Moelv i fjor. Nå er stevnet utvidet til to dager med konkurranser i Hamar på lørdag og Moelv på søndag.

For modølene er det naturligvis søndag som er mest spennende. Da løper blant andre Henrik Ingebrigtsen 3000 meter og da er det fullt mulig å se et løp på godt under åtte minutter. Ikke nok med det, men europamesteren stiller også som hare på 1500 meter for Moelvens Skjalg Kongssund som er parautøver.

Skjalg satser på å bli best av alle, men sammen med Mauritz ønsker han å få med flere deltakere

400 meter er annonsert som det sterkeste 400-meterfeltet i Norge noensinne. Der stiller naturligvis klubbens stjerner Håvard Bentdal Ingvaldsen og Andreas Grimerud. I tillegg løper Andreas Ofstad Kulseng fra Larvik og stortalentet Bastian Elnan Aurstad fra Steinkjer

Totalt er det påmeldt 200 utøvere fra 49 klubber over hele Norge, og i tillegg deltakere fra Polen, Finland og Burkina Faso som er påmeldt til konkurransene. Sistnevnte har tatt turen til Norge i forbindelse med det samarbeidet bidragsyter Per Tore Teksum har med både friidrettsklubben og Burkina Faso. Så det blir et spennende møte.

Arrangørene håper mange modøler finner vegen ned til banen søndag. Det er fri inngang og Moelv får en ny festdag denne uka med friidrett fra øverste nivå i Norge.