Gå til sidens hovedinnhold

Modøler suser under drømmemål. – Sensasjonelt, mener treneren

Artikkelen er over 2 år gammel

EYOF (European youth Olympic Festival) i Baku er det store målet for 16 og 17 år gamle friidrettsutøvere denne sommeren. I løpet av noen få dager har tre modøler løpt under kravet for å delta.

I helga suste Maren Bakke Andersen under kravet på 100 meter og 200 meter. Tirsdag kveld fulgte to nye utøvere fra Moelven friidrett etter.

I GK Rør-lekene på Stampesletta sjokkerte nemlig Håvard Bentdal Ingvaldsen og Sigrid Kongssund Amli både seg sjøl og andre.

- Det er sensasjonelt

Håvard Bentdal Ingvaldsen, som satset 800 meter for bare et år siden, gikk først over til å prøve 400 meter. Tirsdag kveld løp han 200 meter på 22.61.

– Det er under NM kravet for senior og EYOF kravet som begge er på 22.65, melder en oppglødd trener i Moelven Friidrett. Dag Kåshagen mener det er sensasjonelt.

Det var ikke slutt med det for treneren og de andre modølene som hadde tatt turen til Lillehammer.

For Sigrid Kongssund Amlie løp 200m på 24.95. Det er tre tiendedeler under EYOF kravet på 25.25.

– Hun hadde som mål å ta kravet på 400 meter. 200 meter har ikke vært fokus, og så leverer hun en slik tid. Dette er fantastiske resultater, tre fra fra Moelven har nå klart kravet til EYOF, rapporteres det entusiastisk fra treneren.

12-16 fra Norge

Det internasjonale mesterskapet EYOF arrangeres 21. – 27. juli i Baku, Aserbadsjan. Norges Friidrettsforbund har satt opp en totalkvote på 12–16 utøvere. Det er derfor ikke automatikk i å få delta for utøvere som klarer kravet.

«Skulle det bli flere kvalifiserte i henhold til vedtatte krav, blir de høyest rangerte utøverne på europastatistikken pr. 30. juni tatt ut. Det kan bli aktuelt å arrangere skille-konkurranser mellom enkeltutøverne», skriver forbundet på sine sider.

– Vårt fokus er å prøve å klare kravet. Mer får vi ikke gjort. Andre får stri med uttak, melder Dag Kåshagen etter en særs bra kveld på Stampesletta.

Samtidig så skal også både Håvard og Sigrid løpe på nytt i et stevne torsdag kveld. Da skal de løpe favorittøvelsen 400 meter, og kan klare kravet til mesterskapet også på den distansen.

Les også

To rekorder, dobbeltseier og under viktig krav