Apelgren tok turen til nordre Ringsaker sammen med Simen Holland Pettersen, Endre Langaas og Emil Imsgaard.

Grethe Kvisler som trener jentene forteller at forfallet var usedvanlig lavt til tirsdagens trening.

– Selv om noen av jentene er småsyke så kom de på dagens trening. Dette er ikke bare stor for jentene, men det er også en stor dag for oss. Først og fremst må jeg få lov til å takke Eidsiva som fikk ordnet dette. Dette er utrolig inspirerende for jentene og lederne, så jeg kan love deg at det var en spent gjeng i garderoben før treningen i dag, sier en smilende Kvisler.

– Vinn-vinn

Maren Kyllingstad i Eidsiva forteller til RB-sporten at de støtter både toppen og bredden, og at det er ekstra stas å støtte Elverum siden de også har et ønske om å bidra til å gjøre breddehåndballen bedre. 

– Dette var Nils Kristian Myhre sin idé, og vi måtte bare finne en dato som passet for begge klubbene. Når vi får det til å klaffe så er det en vinn-vinn situasjon. Vi i Eidsiva ønsker jo at forbilder skal kunne bidra til å inspirere og utvikle bredden. Der gjør Elverum en fantastisk jobb. Vi er opptatt av å støtte bredde og forbilder. Det ligger i deres kultur å dele, så hall honnør til Elverum, sier Maren Kyllingstad hos Eidsiva.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Ekstra gøy

Elverums trener synes det var gøy å trene Moelv-jentene.

– Det gjør det ekstra gøy når en ser at jentene liker treningene. Dette har rett og slett vært en trivelig kveld. Vi ønsker å spre interessen for håndballen, sier en smilende Apelgren. 

– Da Norge møtte Sverige i håndball-VM. Hvilket lag holdt du med?

– Før kampen trodde jeg at jeg bare skulle holde med Sverige, men jeg merket under kampens gang at jeg var litt glad når Norge scoret også. Så jeg har nok blitt litt skadet, sier Elverum-treneren lattermildt.