Inviterer til storslagen konsert og midtsommerfest på Mo

Turid Narten Larsstuen, Kari Ensby Teslo, Roger Andreassen og Olaf Aasen har planene klare for konsert på Mo. De lover Tango for to, på Mo. Foto: Jan Rune Bakkelund

Turid Narten Larsstuen, Kari Ensby Teslo, Roger Andreassen og Olaf Aasen har planene klare for konsert på Mo. De lover Tango for to, på Mo. Foto: Jan Rune Bakkelund Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Garden Mo i Moelv er Ringsaker kommunes tusenårssted, og med byggingen av Moelv skole og de nye idrettshallene er Mo mer sentral i Ringsaker enn noensinne.

DEL

Venner av Mo ønsker å slå et slag for Mo som alle tiders arena for friluftskonserter og større kulturarrangementer.

– St. Hansdagen 24. juni inviterer Venner av Mo til en storslått friluftskonsert med en bred palett sangere og musikere fra hele Ringsaker, forteller leder i Venner av Mo, Kari Ensby Teslo.

De har satt sammen en konsertkomité med mange gode navn. Lise Holland, Turid Narten Larsstuen og Kine Reiersen samt Bjørn Kristiansen, Terje Ringstad og Roger Andreassen som borger for Moelv-kvalitet i alle ledd.

Programleder for midtsommerkonserten blir ordfører Anita Ihle Steen som seinest i 17. mai-talen i Moelv i år forkynte at tusenårsstedet Mo skal få en mer sentral rolle og framskutt posisjon.

Gjestesolisten er Hedmarkens Bernt Ola Volungholen som på tredje året synger ved operaen i Luzern i Sveits. Vallsets store sønn er en framgangsrik norsk sangkunstner med mange strenger på sin lyre. Han er like overbevisende enten han synger opera og operette eller Sandbeck og Prøysen.

Fra Ringsaker kulturskole medvirker en gruppe unge dansere som undervises av Frida Vorgaard.

Mjøsmusikk blir konsertens husorkester og stiller med 12 musikere under ledelse av Olaf Aasen. Musikerne er Olaf Aasen, Lars Strømmen, Mons Michael Thommessen og Hilde Huse på fiolin, Johannes Skyberg på bratsj, cellisten Kaja Aadne, bassisten Steinar Haugerud, Tori Erlien-Årva på fløyte, Morten K. Jota på klarinett, trompeteren Trond Sagbakken, slagverkeren Lars Erik Dagfinrud og Roger Andreassen på tangentinstrumenter.

Ringsaker Janitsjar ledes av sin nye dirigent Morten Fagerjord, og korpset er en fusjon av Moelv Musikkforening og Brumunddal Musikkorps.

Solheimkoret er et flaggskip i Ringsaker kulturliv, og dirigenten Inger Pernille Stramrud leder sine 50 sangere i et repertoar som også inkluderer Bernt Ola Volungholen og Mjøsmusikk.

Billettsalget starter i Moelv og Brumunddal i neste uke. Alle som kjøper billett tar også del i trekningen av et maleri Arne Løvstad har skjenket konsertkomiteen.

– Midtsommerkonserten finner sted på gardstunet på Mo hvor det settes opp en større scene mot den nye Moelv skole. Sceneteknikk og lydteknikk leveres av fagfolk. Det er benker og stoler for et halvt tusen tilhørere, og vi håper det blir folksomt på Mo 24. juni, sier Kari Ensby Teslo.

Publikum skal få ta del i rungende allsang til 12-manns orkester, og hva er mer naturlig enn Tango for to som ingen kunne dæinse som hæinn Gunnar på Mo

Artikkeltags