Moelven regjerer på 400 meter og i stav

Best i Norge: Sigrid Kongssund Amlie og Håvard Bentdal Ingvaldsen viser at Moelven er den beste klubben i Norge på 400 meter for 17-åringer. De tok begge gull.

Best i Norge: Sigrid Kongssund Amlie og Håvard Bentdal Ingvaldsen viser at Moelven er den beste klubben i Norge på 400 meter for 17-åringer. De tok begge gull. Foto:

Håvard Bentdal Ingvaldsen og Sigrid Kongssund Amlie vant hvert sitt gull på 400 meter i UM som startet fredag. Maija Liina Serafiina Borén sikret også klubben gull i stav.

DEL

UM er NM for årsklassene på juniornivå. Det er årets høydepunkt for utøvere i friidrett i disse klassene. Årets NM som startet fredag og avsluttet søandag arrangeres på Jessheim.

De to 400-meter løperne vant hvert sitt begge første UM-gull.

Bentdal Ingvaldsen løp inn til den gode tiden 50.21. Det var nær et sekund foran nummer to på distansen og 17-åringen satt ny pers. Hermann Ellingsen fra Gneist fikk tiden 51.09. Ingvaldsen ville blitt nummer 5 med den tiden i klasse 18-19 år. Det var dermed et godt løp unggutten leverte. Han skal i følge rapportene ha 49-tallet inne.

Kongssund Amlie var helt suveren i sin klasse. 17-åringen har da også hevdet seg i konkurranse med eldre løpere tildligere denne sommeren. I 17-års klassen vant hun 400 meter på tiden 58,29. Nummer to i klassen, Fride Vågen fra Gneist, fikk 1.00.10. Amlie hadde blitt nummer tre i årsklassen 18-19 år på denne distansen.

I tillegg ble det også triumf i stavsprang til Moelven. Maija Liina Serafiina Borén følger opp gode tradisjoner for Moelven i grenen og svingte seg over 3 meter i jenter 15 år. Dermed er jenta som kom fra Finland tidligere i år den beste stavhopperen i sin klasse i Norge. Seks deltaekere stilte i klassen til Maija.

Gull: Maija Liina Serafiina Borén tok gull i stavsprang i klassen 15 år.

Gull: Maija Liina Serafiina Borén tok gull i stavsprang i klassen 15 år. Foto:

Artikkeltags