Gå til sidens hovedinnhold

Tøffe terrengløpere fosset fram i dårlig vær

Artikkelen er over 2 år gammel

Våren har startet med dårlig vær, men løperne i Moelven friidrett har startet godt.

KM i terrengløp for Hedmark og Oppland er blitt til en god tradisjon, og for tredje året på rad ble terrengløpet arrangert på bana til Mjøsen golfklubb.

201 løpere stilte til start.

Størst var deltakelsen naturligvis i de yngste klassene. I klassen J/G 9–10 år stilte hele 30 løpere på startstreken. Mange av dem fra Moelven som virkelig har mange ivrige løpere i yngre klasser nå.

Bildeserie

KM i terrengløp

 

Håvard Bentdal Ingvaldsen, Andreas Grimerud og Henrik Jevanord er tre løpere som setter sitt preg på løpskonkurransene lokalt, regionalt og nasjonalt. I KM løp de mot hverandre på 1600 meter selv om Ingvaldsen konkurrerer i klassen over de to andre.

De hang godt med i teten av feltet, og løp det gikk fort. Alle tre kapret pallplasser i klassene G 15 og G 16. Grimerud og Jevanord på henholdsvis 2. og 3. plass i gutter 15. Jevanord på tredje plass i G16. De løp nesten like raskt med Grimerud noen sekunder foran de to andre.

– Jeg er godt fornøyd med løpet. Dette er bra trening med tanke på den kommende sesongen, sier Ingvaldsen.

Alle tre måtte også konstatere at det er et stykke opp til Esten Hansen-Møllerud Hauen fra Ren-Eng Friidrett. I heatet for gutter fra 15–19 år var østerdølen raskest av alle. 

– Dette er jeg storfornøyd med. Jeg drar nok fordel at det er en del oppoverbakker i denne løypa, sier han.

På jentesiden kunne Emilie Fossumstuen Grøterud juble over seieren i kvinneheatet og i klassen KU23. Hun løp forbi Sigrid Jøranli Sundgaard fra Søre Ål bare noen få meter før mål.

Emilie som i hovedsak satser på 1500 og 3000 meter på bane, viste en god form på terrengløpet.

– Fjorårets sesong ble ødelagt av skade. Det er godt å kjenne at formen er god nå. Det aller meste stemte i dag. Neste helg venter løp på Lillehammer og en seier smakte godt, legger hun til.

Bjørn Robstad vant også klassen M40-44 som løp 3,2 kilometer.

Løpsleder Torstein Ingvaldsen og hans gode medhjelpere fra friidrettslaget og skigruppa hadde lagt ned mye arbeid både før og under arrangementet.

Små og store storkoste seg i det kalde været. Ekstra morsomt var det å se alle deltakerne smile da de passerte målstreken.