En idrett som ikke sliter med frafall blant ungdommene

Lite frafall: Det spirer og gror i Moelven friidrett og Dag Kåshagen mener det ikke er uten grunn at det er lite frafall blant ungdommene i klubben.

Lite frafall: Det spirer og gror i Moelven friidrett og Dag Kåshagen mener det ikke er uten grunn at det er lite frafall blant ungdommene i klubben.

Artikkelen er over 1 år gammel

Vanligvis er det utfordrende for idrettslag å forhindre frafall i ungdomstiden, men dette problemet har ikke Moelven friidrett.

DEL

- Nei, dette gjelder ikke hos oss, forteller Dag Kåshagen. Han mener det er flere og sammensatte årsaker til at friidrettsgruppa i Moelven ikke opplever medlemslekkasje i betydelig grad.

– Dette med miljø i gode treningsgrupper med dyktige trenere og gode tradisjoner er viktig. Vi vet hva som skal til, sier Kåshagen som derimot mener følgende element er viktigere:

– Vi er en hundre prosent målbar idrett. En kan ikke gjemme seg bak andre, enn må prestere selv, hver gang. Da er det bare en ting som gjelder, det er å legge ned det som trengs av trening og riktige holdninger. Dette trigger de som vil noe, sette seg mål og jobbe seriøst for å klare det. vi møter ikke bare opp på trening for å bli trent, vi legger ned masse innsats, på hver eneste trening. Vi setter oss hele tiden mål, både i trening og konkurranse, sier Kåshagen og drar fram det sosiale som et siste aspekt.

– Vi har også vår årlige treningsleir, for dem som satser og er på nasjonalt nivå. Dette er to uker med knallhard trening, men det er også veldig sosialt, og selvfølgelig mange timer hver dag med mye moro. Dette motiverer og er noe alle ser fram til, og er også med å påvirker til at mange holder på, avslutter Kåshagen.

Artikkeltags