Gå til sidens hovedinnhold

Sammen for Moelvhallen

Ungdomspolitiker støtter Kvisler

Artikkelen er over 3 år gammel

Ungdomspolitiker Thomas Skyberg (H) kaster seg inn i kampen for å stanse kommunens vedtak om riving av Moelvhallen.

Kommunen har vedtatt å rive Moelvhallen og flytte all aktivitet inn den nye hallen som er under bygging. Det nekter Moelven håndball med sportslig leder Tormod Kvisler i spissen å godta.

Nå kaster ungdomspolitiker Thomas Skyberg seg inn i kampen på Kvislers side.

Han reagerer med indignasjon og vantro på vedtaket om at hallen skal rives. Skyberg sier han på ungdommens vegne vi sende en bekymringsmelding til de politisk ansvarlige i kommunen.

– Å rive en hall som fremdeles vil være fullt brukbar i mange tiår er galskap og idioti, tordner Skyberg.

Han sier at han reagerer både som privatperson, partipolitiker og ikke minst som ordfører i Ungdommens kommunestyre.

Forventer vekst

Skyberg viser til at Moelv er i sterk vekst og må forvente at folketallet vil øke i årene som kommer. Ikke minst hvis nytt sykehus kommer på plass.

– En viktig del av befolkningsøkningen vil bestå av barn og unge. Barneskoler legges ned, og vi må forvente at gymsalene går samme veg. Dermed vil det bli stadig trangere i de hallene som blir igjen, resonnerer Skyberg.

Ressurs for Moelv

– Poenget er å bevare golvflaten, altså selve hallen, understreker Skyberg.

– Bedre ventilasjon vil motvirke kondens og fukt i taket. Garderobedelen med tilløp til råte ligger på utsiden av den egentlige hallen. Den består av gamle modulbrakker og kan lett fjernes, argumenterer Kvisler.

– Da står vi igjen med en ren treningshall, sier Skyberg.

Han tenker ikke bare på håndball, men også andre idretter som ikke får hallplass i dag. Han mener byen trenger en enkel hall som også kan brukes av lag og foreninger til bruktmarkeder og tilsvarende arrangementer.

– Denne hallen er rett og slett en ressurs for Moelv, argumenterer Skyberg og Kvisler.

– Maks ti mill.

Begge rister på hodet over påstanden om at det vil koste 60 millioner å ta vare på hallen.

– Da prater man om en oppgradering for å gjøre hallen optimal i henhold til dagens krav for kamper og konkurranser. Men å bevare hallen som en ren treningshall vil koste maks ti millioner kroner. Vi kommer antakelig langt med fire til åtte. Dessuten koster det flesk å rive hallen også. Det har vi sett andre steder, tordner karene.

– Men den årlige kostnaden til oppvarming og drift av hallen kommer i tillegg!

– Det er riktig, men fjerner vi garderobedelen, blir driftskostnadene mye mindre enn i dag, kvitterer Kvisler og Skyberg.