Moelven avvikler drift i Spydeberg: – Dette er en trist dag

AVVIKLES: Moelven Are AS i Spydeberg.

AVVIKLES: Moelven Are AS i Spydeberg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Styret i Moelven Are AS har besluttet å avvikle driften i Spydeberg i Østfold, og har investert i Brumunddal.

DEL

Det kommer fram i en pressemelding sendt ut av selskapet onsdag.

Moelven Are AS er et distribusjonssenter i Moelven Wood med Oslofjordregionen som nedslagsfelt, og fabrikken har også et høvleri, malings- og impregneringsanlegg. I følge pressemeldingen jobber 21 personer ved anlegget i Spydeberg.

De ansatte skal ha blitt informert om avviklingen på et møte onsdag ettermiddag, og det lokale NAV-kontoret er allerede orientert om at driften legges ned, slik at de står klare til å hjelpe de berørte medarbeiderne.

– Dette er en trist dag for de ansatte på Moelven Are. Det er ikke med lett hjerte vi avvikler driften i Spydeberg, men det er et nødvendig grep for å styrke konkurransekraften. Vi går nå i dialog med medarbeiderne og deres tillitsvalgte for å kartlegge muligheter for jobb innad i Moelven-konsernet. Vi skal naturligvis også gjøre det vi kan for å bistå de som skal ut på jobbmarkedet utenfor Moelven-systemet, sier divisjonssjef i Moelven Wood, Bjarne Hønningstad.

Har investert 30 millioner i Brumunddal

Moelven har ifølge pressemeldingen det siste året investert 30 millioner kroner i et nytt distribusjons- og logistikksenter ved Moelven Langmoen i Brumunddal.

Det er dette distribusjonssenteret som nå i større grad tar over servicen ut mot kundene for Moelven Wood.

– Skal vi være konkurransedyktige, så må vi drive mest mulig effektivt. Derfor samler vi produksjonen på færre enheter, og legger distribusjonsoppgavene til det moderne logistikksenteret i Brumunddal. Det er dessverre ikke behov for to distribusjonssentre på Østlandet, sier Hønningstad i pressemeldingen.

Det antas at avviklingen i Spydeberg i hovedsak vil være gjort innen årsskiftet.

Artikkeltags