300 femåringer sang for full hals på Prøysenhuset

STORT KOR: Det var et kor på over 300 barn som sang Prøysen for full hals denne uka.

STORT KOR: Det var et kor på over 300 barn som sang Prøysen for full hals denne uka. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

314 femåringer fra 32 barnehager i Ringsaker har over to dager stått på scenen og sjarmert publikum med sanger av Alf Prøysen.

DEL

For fjerde år på rad har Karusellkoret blitt arrangert på Prøysenhuset for barnehagene i Ringsaker. Barna har holdt til sammen fire konserter på to dager, og Ringsaker kommune skriver i en pressemelding at det ikke var noen tvil om at sanggleden og iveren sto høyt under onsdagens konsert.

Stort felleskor

I løpet av prosjektperioden fra mars til mai har barna fått to møter med Camilla Granlien eller Hogne Moe som har stått for den musikalske formidlingen og læringen av utvalgte Prøysen-sanger. I tillegg har kommunens bibliotekarer vært ute i alle barnehagene og gjort barna kjent med Prøysens litteratur. Målet har vært å gi barna gode musikk- og litteraturopplevelser og en følelse av fellesskap og mestring.

Barnehagene opptrådte både hver for seg med egen sang, og sammen i et stort felleskor under ledelse av Granlien og Moe.

Med kjente og kjære sanger som «Hompetitten», «Nøtteliten» og «Helene harefrøken» var det god stemning i salen under onsdagens konsert. Men da selveste Bolla Pinnsvin dukket opp under sangen om henne, satt jubelen virkelig løst.

Årlig arrangement

I 2014, det året Alf Prøysen ville fylt 100 år, arrangerte Ringsaker kommune for første gang et musikk- og litteraturprosjektet rettet mot femåringer. Her ble barna kjent med Prøysens forfatterskap. Siden den gang har ulike kull med femåringer blitt kjent med tekster og sanger av Astrid Lindgren og Geirr Lystrup. I år var de tilbake til Alf Prøysens verden.

Karusellkoret er noe alle femåringer i Ringsakers barnehager skal få være med i årene som kommer.

LEDET AN: Hogne Moe ledet an det store Karusellkoret under deres konserter i Prøysenhuset sammen med Camilla Granlien.

LEDET AN: Hogne Moe ledet an det store Karusellkoret under deres konserter i Prøysenhuset sammen med Camilla Granlien. Foto:

Artikkeltags