Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det fuglefest i både Moelv og Brumunddal

Inkludering og utenforskap belyses i forestillingen «Fuglefesten» som torsdag spilles i Teatersalen i Brumunddal, og lørdag i Moelv kulturhus.

«Flapps og Mark er ikke i den kule gjengen. Den kule gjengen er de vakre og fancy fuglene, og nå arrangerer en av dem en stor bursdagsfest! Festfuglen inviterer bare Mark og ikke Flapps. Flapps fortviler og finner på noe som gir han innpass på festen likevel. Hvor langt vil vi strekke oss for å henge med de kule og populære?» står det å lese i presentasjonen av forestillingen som er basert på barneboka til Alice Lima de Faria og som Teater Innlandet nå er ute på vegen med. Turneen avsluttes midt i april.

Regissør for oppsetningen er Ida Høy og hun synes «Fuglefesten» er blitt slik hun håpet.

– Det er blitt akkurat slik jeg ønsket meg, sier hun.


Viktige temaer tas opp

Den om lag en time lange forestillingen har en aldersgrense på fire år, men også langt eldre barn kan lære mye av budskapet i oppsetningen. Ja, faktisk voksne også.

– Det tas opp viktige temaer og etter å ha sett forestillingen er det en fin anledning for voksne å ta viktige samtaler med barna, sier teatersjef Thorleif Linhave Bamle som altså måtte finne en stand – in i en fei etter at John Nyutstumo brakk ankelen tidligere i vinter. Få dager seinere var Magnus Myhr på plass. Han er utdannet dansekunstner fra Kunsthøgskolen i Oslo, BA moderne og samtidsdans, med videreutdanning fra Movement Research Center i New York og The Edge i Los Angeles. Han har bred erfaring innen både musikal og teater blant annet.