Gå til sidens hovedinnhold

Nå er de Norges beste i curling

Artikkelen er over 2 år gammel

Team Brænden med skip Mathias Brænden og Ådne Birketveit fra Moelv på laget vant junior-NM i curling i helga.

Etter 14 timer med curling i Trondheim kunne gutta, som spiller på lag sammen med lillehamringene Elias Høstmælingen og Niclas Nordhagen, juble for seier.

– Det er første gang vi vinner NM, så det er stort, melder Brænden.

Han forteller at det er godt å kunne vinne etter en så intens helg som NM er.

– Vi spiller totalt sju kamper og det er om lag 14 timer med curling fra fredag til søndag. Det er en prøve på mange måter. Samtidig er det det samme for konkurrentene, sier Brænden.

Vil være best

For første gang var de favoritter i NM.

– Vi har mange andreplasser fra før. Denne gangen var vi favoritter, og det var litt uvant. Denne gangen ville vi være best og det la naturligvis litt press på oss.

Alle de seks påmeldte lagene i NM, møtte hverandre i innledende gruppespill. Det endte med fem seire og ett tap for Team Brænden.

– Vi tapte med en sten for lag Wolan. Det ble en jevn, spennende og ikke minst velspilt kamp, sier Brænden.

Dermed havnet de lokale gutta i semifinale. Den vant de og de skulle på nytt opp mot lag Wolan. Med mål av seg om å vinne NM lå presset på Team Brænden.

– Vi spilte en ny god kamp. Denne gangen gikk det i vår favør. Vi spilte kampen helt ut, men avgjorde til vår fordel med min siste sten. Da ledet vi 6–4 og Wolan hadde ikke mulighet til å ta oss igjen med sin siste sten, sier Brænden.

Satser videre

Med NM-gullet i boks gleder gutta seg nå til slutten av sesongen.

– Vi skal delta i en internasjonal turnering i Stockhold om 14 dager før de beste lagene i Norgescupen møtes til finalespill helga etter det igjen. Så det er to veldig spennende turneringer, sier Brænden.

Allerede har de begynt å se fram mot neste sesong.

– Det er junior-VM i Russland som blir det store målet, forteller han.

Tre av de fire på årets lag holder junioralder ett år til.

– Vi må få inn en ny spiller, men det regner jeg skal gå greit, sier Brænden, som sammen med Birketveit er de to første modølene med NM-gull i curling.