Amfiet i Mjøsparken er i så godt for ferdigstilt og er prikken over i-en i Mjøsparken. Den offisielle åpningen av det som egentlig er en stor støyskjerm mot E6, skjer 10. juni.

At denne dagen skulle markeres har vært klart lenge. Men hvordan det skulle markeres, har Ringsaker kommune holdt for seg selv inntil nå.

5000 billetter er ute

Under et pressetreff i Brumunddal sentrum fredag ettermiddag ble hemmeligheten avslørt. Det er Hellbillies som skal stå for hovedkonserten denne junikvelden. De har opptrådt i Brumunddal ved et par anledninger tidligere og det kritikerroste bandet fra Hallingdal har alltid dratt mye folk i Dala. Byutvikler i Ringsaker kommune, Monica Østenheden, føler seg trygg på at de gjør det denne gangen også.

– Dette er et band som fenger på tvers av generasjoner, og vi er veldig fornøyd med å få Hellbillies hit. Dette var ett av de bandene vi virkelig ønsket, sier hun.

Men en slik kveld kan selvsagt ikke gå uten lokale innslag. Brumunddals egen Gaute Ormåsen og Trond Svendsen & Tuxedo skal varme opp publikum.

– Med dette har vi fått en miks av artister som vi tror kan tiltrekke seg alle aldersgrupper, sier Østenheden.

Det er allerede lagt ut 5000 billetter til arrangementet. Det kan bli lagt ut flere om det viser seg at det er behov.

– Vi tror disse kan gå fort unna, så vi anbefaler å kjøpe billetter så tidlig som mulig, sier hun.

Med seg på laget har hun fått Sparebanken 1 som har gått inn med 200.000 kroner for å gi brumunddøler og tilreisende en uforglemmelig kveld.

– Det er veldig moro å få være med på dette, sier regionalbanksjef Eva Kristin Myhre.

Fornøyd med tidspunktet

Det å finne den optimale helga for et utendørsarrangement på sommeren i Norge er en utfordrende øvelse. Det er nemlig mange konserter som skal dyttes inn i kalenderen både regionalt og nasjonalt innenfor et vindu på et par måneder.

– Det er alltid noe å ta hensyn til når man skal arrangere noe. Vi ville også vente såpass lenge at vi var sikre på at graset på festivalplassen er blitt bra nok. Derfor vurderte vi ikke pinsehelga i slutten av mai, sjøl om det kanskje hadde vært smartere med tanke på tilreisende.

– Det var også viktig for oss å få litt avstand fra Karpe-konserten på Hamar 1. juli, men at det krasjer med noen arrangementer er nesten uunngåelig på sommeren i Norge. Så tidlig som 10. juni er det heller ikke så mange som har reist på ferie, så vi tror vi har funnet en bra helg, sier Østenheden som tenker at en konsert av et slik kaliber er et godt utstillingsvindu.

– Med en slik konsert får vi vist fram arenaen vår skikkelig, sier hun.