Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det vår tur!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Angående skolestruktur i Nordre Ringsaker.
Da er vi atter en gang kommet i den frustrerende situasjon at skolen vår står i fare. Dette har vi vært igjennom før og hadde vel håpt at vi skulle slippe denne prosessen enda en gang. Sist var i 2012, da ble vi veldig optimistiske når vi skulle få en ny skole, da tenkte vi nok mange at endelig var kampen over. Nå har jeg begynt å lure på om dette bare var «lureri» fra kommunen sin side, var det tenkt at vi skulle få nyte dette i 5 år, også var det slutt. Det er nok en tanke som flere enn meg har.

Vi har alle mange tanker om det som nå skjer og jeg vil prøve å få noen av mine inn i dette brevet

Hvorfor er det ikke regnet på å kjøpe ut modulene på Fagernes?

I søknaden til ombygging av Moelv vdg skole så står det: Denne skal brukes som undervisningsrom i påvente av en eventuell ny skolestruktur i Nordre Ringsaker. Hvorfor bruke 14 millioner på dette hvis utredningen viser at skolene våre skal få bestå? Det virker som om det allerede er bestemt at de skal legges ned før noen utredning er foretatt.

Alle partier gikk til valg på at skolestrukturen ikke skulle røres i disse fire åra, regner med at mange stemte blant annet Arbeiderpartiet på grunn av dette. Jeg trodde at løfter var laget for å holdes, men det ser ut til at jeg tok feil der.

Det er også sagt at dere vil ha levende bygder, men jeg tror jeg trygt kan si at det blir ikke mange levende bygder i Nordre Ringsaker hvis dere tar fra oss skolene våre.

I Næroset er det regulert for 36 boligtomter, tviler på at disse vil bli bygd for glade barnefamilier som vil bo på bygda hvis det ikke er skoler der. Dette kan da også gå utover barnehagene, hva da med barnehagene i Moelv, de kan da risikere å bli for små, og må bygges ut. Hva er innsparingen da?

På bygdene har vi store uteområder som skolene bruker mye i undervisning, dette er noe ungene setter stor pris på, vi har masse turstier, ny gapahuk (Næroset).

Hvis en ser på uteområder på skoletomtene så tror jeg vi på bygdene har bedre plass enn det er på de store. Tomta i Moelv er på 39631,5m2. Hvis en trekker ut byggene som er på 11215m2 får vi igjen 39631,5m2, deler dette på antall elever som det blir der med elevene fra Fagernes som da blir ca. 418 stykker får de 67m2 pr. elev. I Næroset er tomta på ca. 8279, minus bygg på 1593m2, dele på 50 elever så får de faktisk nesten 133m2 pr. elev å boltre seg på. De er kjempeheldige!

Jeg har selv en sønn som skal begynne i 6. klasse til høsten, og jeg merker at denne skolediskusjonen tar på ungene også, de lurer på om de får lov å gå der til neste høst. Dette er en usikkerhet som ikke er bra. Her i huset har det blitt sagt mer enn en gang at alle de som bestemmer i Ringsaker bør komme rundt på skolene og se hvor bra de har det på skolen, og jeg tenker at ungene våre fortjener å bli hørt. Det har de jammen meg fortjent!

Jeg håper virkelig at dere tar til fornuften og finner andre stener å snu til innsparing enn skolene våre. Kanskje det er på tide med å ansette en bygdeutvikler som kan se hva dere kan gjøre for bygdene for å få folk til å bosette seg der. Der kan det nok være mange muligheter.

Nå er det jammen meg på tide at det er bygdene sin tur!