Nå har disse gutta fra Dala feiret bragden de gjorde for 50 år siden

Brumunddal Fotballs juniorlag som ble norgesmestere i 1970. 1. rekke fra venstre: Fred Roar Hansen, Orvar Dalby, Harald Berg, Tor Erik Jonsdal, Steinar Hestsveen. 2. rekke fra venstre: Bjørn Olav Kristiansen, Stein Rune Solbakken, Bjørn Vidar "BV" Jonsdal, Knut "Santos" Simensen, Sigurd Brandanger, Knut Skar. Trener var Øyvind Johansen og med seg i støtteappratet hadde han Magne Aas og Terje Børkesveen.
Foto: Brumunddal Fotball.

Brumunddal Fotballs juniorlag som ble norgesmestere i 1970. 1. rekke fra venstre: Fred Roar Hansen, Orvar Dalby, Harald Berg, Tor Erik Jonsdal, Steinar Hestsveen. 2. rekke fra venstre: Bjørn Olav Kristiansen, Stein Rune Solbakken, Bjørn Vidar "BV" Jonsdal, Knut "Santos" Simensen, Sigurd Brandanger, Knut Skar. Trener var Øyvind Johansen og med seg i støtteappratet hadde han Magne Aas og Terje Børkesveen. Foto: Brumunddal Fotball.

Av

Den 11. oktober i år var det 50 år siden juniorfotballaget til Brumunddal ble norgesmestre.

DEL

Dette ble feiret med en samling på Sveum, og Knut «Santos» Simensen har skrevet ned noen betraktninger om dette til RB:

«Juniorgutta fra 1970 var samlet på Sveum den 17. oktober. Der ble seieren i finalen mot Viking i NM feiret. De vant 2–1 etter ekstraomganger.

Ordfører Anita Ihle Steen kom innom og deltok i festen. Den 11. oktober fylte hun 50 år, på dagen 50 år etter at gutta feiret seieren på Grand og Kvernkallen etter finalen i 1970.

Praten gikk lett og etterpå bar det til Toscana, ikke i Italia, men i Bakkehaugvegen. Ikke langt fra der mange av gutta spilte på Kinaløkka. På Toscana var det fest til langt på natt.

Vi gikk fire stykker sammen nedover Bakkehaugvegen. Strøket her er bevart som i gamle dager, men husker ikke at det var så langt.

Hele Brumunddal levde i en lykkerus i flere år, selv i dag er det mange brumunddøler som husker dette og det blir mange samtaler.

Feiringen burde kanskje blitt mer bekjentgjort på forhånd, en burde kanskje stått på og det ville blitt litt av en seierstur gjennom Dala igjen.

I 1970 var mange brumunddøler med på feiring. Det var livat i byen. Brumunddal hadde den gang 5 500 innbyggere, på Sveum var det nærmere 6 500. Vi var populære i Brumunddal. Og det var artig å være i søkelyset. Omtrent som da Vidar Sandbeck skriver om i «Dakota Kalle», som kom hjem fra Amerika: Alle ville «se på'n, ta på'n, klå på'n og dra på'n.»

Artikkeltags