(Telemarksavisa): Det melder Pantelotteriet i en pressemelding.

Hvis loddene i Pantelotteriet selges i den farten de gjør nå, vil tre personer vinne toppgevinsten på én million kroner i løpet av en uke.

– Tilfeldighetene har ført til at flere milliongevinster i lotteriet har hopet seg opp. Hvis loddene selges i den farten de gjør nå, vil tre personer vinne toppgevinsten på én million kroner i løpet av en uke, sier Gaute Langdal, daglig leder i Pantelotteriet.

Pantelotteriet er satt opp med lodd for 200 millioner kroner i potten. Det er 12 milliongevinster og flere hundretusen andre premier tilgjengelig i hver lotteriomgang. I løpet av en uke vil det pågående lotteriet selges ferdig. Fortsatt ligger det over 20 000 premier igjen i potten, inkludert tre milliongevinster og ti premier på 10 000 kroner.

Resten er premier fra tusen kroner og nedover. Når alle loddene er solgt, starter automatisk et nytt lotteri med nye gevinster i potten.

– For å forklare situasjonen, så kan man tenke seg et kakelotteri hvor det fortsatt står tre kaker igjen på bordet, selv om bøtta med lodd begynner å bli tom. Da blir det flere som vinner toppgevinsten på relativt kort tid. Når alt er solgt ut, begynner et nytt lotteri med helt nye gevinster, sier Langdal.

Siden lotteriet startet i 2008 har 128 personer vunnet toppgevinsten på én million kroner. Siden den gang har lotteriet opplevd flere utrolige tilfeldigheter.

I fjor sommer var det en person som vant to milliongevinster på samme lodd, og det har skjedd flere ganger at det har vært to milliongevinster på samme dag. Flere har vunnet ved å bare satse én flaske og én butikk har hatt to pantemillionærer.