- Det er en mulighet vi håper mange benytter seg av. Leser du ikke Ringsaker Blad så ofte får du muligheten til å sjekke ut hva vi leverer av nyheter og reportasjer uka igjennom uten at det vil koste de noe, sier redaktør Gaute Freng.

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes.

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

Foruten tett oppfølging av koronasituasjonen lokalt følger Ringsaker Blad opp med andre aktuelle lokale saker som er av interesse for leserne.

Eksklusivt for abonnenter

Tilbudet gjøres i forbindelse med at Ringsaker Blad gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler i Ringsaker Blad vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at Ringsaker Blad tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

Da systemene ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå er Ringsaker Blad i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken.

- Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier redaktør i RB Gaute Freng

Abonnementssystem nede

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet.

Dette har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si opp abonnementet.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.