Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer julefavoritten «Jul i Blåfjell» til Brumunddal

Artikkelen er over 2 år gammel

Suksessforestillingen skal ut på turne.

I år er det 20 år siden «Jul i Blåfjell» ble vist første gang på TV. Siden er den blitt til en tradisjonsrik forestilling på Oslo Nye Teater.

I år feires jubileet med at posten gir ut frimerke med Blåfjell-motiv og ikke minst med teateroppsetning som skal ut på turnè.

- Oppsetningen finner veien til Teatersalen i Brummundal 9. desember, forteller produksjonsleder Rune Reksten.

Bak forestillingen står en av landets mest anerkjente instruktører, Svein Sturla Hungnes, som har hatt regien på stykket helt siden oppsetningen første gang ble vist på en teaterscene. Med seg har han ett knippe av dyktige skuespillere hvor flere har spilt i«Jul i Blåfjell» på Oslo Nye Teater.

I rollen som Mamsen debuterer skuespilleren og artisten Helèn Vikstvedt.

«Jul i Blåfjell» er skrevet av Gudny Ingebjørg Hagen og sammen med komponistene Geir Bøhren og Bent Åserud har de skapt en moderene juleklassikker, som ser ut til å glede både unge og gamle i mange år.

Gudny Ingebjørg Hagens sier dette om historien sin;

- Jeg ønsket å skrive fortellingen slik at den skal vare hele barndommen. Fra du er liten og kan kose deg med sangene, fargene og stemningen, til du er ungdom, voksen og gammel. Gode fortellinger har ingen aldersgrense.

Dagbladets lesere kåret i fjor «Jul i Blåfjell» som tidenes beste julekalender i NRK,og da NRK meldte for noen år siden at de ikke kunne sende serien på TV lengre, ble det arrangert fakkeltog i Oslo for å få Blåfjell på skjermen igjen.

Turneen produseres i samarbeid mellom Blaafjell as og Oslo Nye Teater.